Sexuálna pomôcka ako liečba: Vibrátor vám môže vrátiť stratené zdravie

Vibrátor je nielen sexuálnou pomôckou.
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-14 15:30:00

Čo tam po liekoch, keď nám môže pomôcť aj príjemnejšia vec - vibrátor. Vyzerá to tak, že sa táto sexuálna pomôcka vracia na scénu z hľadiska medicíny. Hoci sa využíva prednostne za dverami spálne, svoje uplatnenie by mohla nájsť aj v ambulancii!

Preč s hystériou

Tak tomuto sa dá uveriť len ťažko! Vedeli ste o tom, že vibrátory vznikli pôvodne pre potreby lekárov a nie pre potešenie žien? O to kurióznejší je spôsob, ako a na čo sa používali. Táto pomôcka totiž mala liečiť hystériu. Ak by sa okolo roku 1800 našli ženy, ktoré by sa správali nevhodne, diagnóza by bola jasná. Pod hystériou sa myslelo akékoľvek neuvážené správanie žien, ktoré sa vymykalo štandardu. A obvykle sa tak ženy správali, keď nemali sex.

Čítajte tiež: Prečo niektoré ženy nikdy nezažili orgazmus? Odpoveď môže byť jednoduchá

Najskôr sa hystéria začala liečiť masážou panvového dna. Masáž klitorisu si však vtedy nespájali so sexualitou. Vtedy si mnohí mysleli, že žena môže dosiahnuť orgazmus len počas sexuálneho styku. Masáž však mala úspech a mnohé ženy si ju pochvaľovali. Ženy tak dosahovali série orgazmov, pomocou ktorých lekári odháňali záchvaty hystérie a úzkosti. Neskôr lekárove ruky nahradil vibrátor.

Vibrátor mal slúžiť ako "Liečivý strojček pre osobnú potrebu". Tak sa to uvádzalo na obale výrobku, kde ste si mohli prečítať niečo v zmysle, že "funguje na stimuláciu krvného obehu a pre zdravo žiarivú pleť". Na druhej strane, účinky orgazmu sa prejavia aj takto...

V onkológii i počas menopauzy

Vibrátor bol údajne skvelý na terapeutické účely. Len pred pár rokmi našiel svoje uplatnenie v medicíne! Dr. Mary Jane Miniková, vedúca na gynekologicko-pôrodníckom oddelení lekárskej fakulty Yaleovej univerzity, odporúčala pacientom s rakovinou, aby chemoterapiu nahradili vibrátorom!

"Vibračná terapia" údajne dokáže zázraky. Postará sa o správne prekrvenie pohlavných orgánov, dostatok endorfínov - hormónov šťastia a dokonca zmierni aj príznaky menopauzy. Nielenže je žena šťastnejšia, keď dosiahne orgazmus pomocou vibrátora, ale hlavne zdravšia. Podľa lekárky je hlavné, že vibrátor pomáha zvýšiť prietok krvi v panvovej oblasti. Údajne jeden z najdôležitejších aspektov pre správnu liečbu pacientok je správne prekrvenie pohlavných orgánov.

Počas menopauzy dochádza k poklesu hladiny estrogénu, ktorá vedie k vaginálnej suchosti a artrofii. Výsledok? Bolestivý sex a zníženie pohlavného styku. Vibrátory môžu vylepšiť tieto symptómy tým, že zlepšia tón a elasticitu vaginálnych stien.

Zrátané a podčiarknuté. Vibrátory neslúžia len pre telesné potešenie, majú aj liečivý a terapeutický efekt. Vďaka tejto pomôcke môžu ženy nájsť cestu k sexuálnemu životu napr. po rekonvalescencii po vážnom ochorení. Použitie vibrátorov je vhodné hlavne pre ženy, ktoré trpia stiahnutím pošvy, teda tzv. vaginizmom.

Pozor na výber

Ako zdôrazňuje odborníčka, je potrebné dávať si pozor na to, aké vibrátory pacientky použijú. Odporúča, aby dali prednosť bezfarebným silikónovým vibrátorom bez BPA a nebezpečných ftalátov. Ide o látky, ktoré sa z vibrátorov môžu uvoľniť akonáhle prídu do blízkeho kontaktu so sliznicami, cez ktoré prenikajú do krvného obehu. Ohrozujú tak funkcie ľadvín, zvyšujú riziko rakoviny, alergií a astmy.

Veľmi prospešné sú aj venušine guličky, ktoré spevňujú svaly panvového dna. Sú skvelé na rekonvalescenciu po pôrode, pomáhajú ako prevencia proti inkontinencii a stimulujú erotogénne zóny.

Fotogaléria

2017-10-14 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia