Žena (30) si myslela, že má rakovinu: Lekári prišli na hrôzostrašné odhalenie

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-12 05:52:00

Pred pätnástimi rokmi si dala dnes už 30-ročná Austrálčanka vytvoriť čierne ozdobné tetovanie na dekolte. Dlhé roky mu nevenovala zvýšenú pozornosť, až kým sa pokožka v jeho okolí nezačala nápadne meniť. Prvé, čo jej napadlo, bolo, že má rakovinu. Lekári ju však onedlho vyviedli z omylu.

 

Lekári skonštatovali, že podivné hrudky na potetovanom mieste boli len falošným príznakom onkologického ochorenia. Tridsiatnička doplatila na oneskorenú zápalovú reakciu vyvolanú starým atramentovým tetovaním. Prípad spočiatku vyľakal aj odborníkov, pretože si sprvu mysleli, že zväčšené lymfatické uzliny na dekolte môžu byť príznakom lymfómu. Pri ďalšom vyšetrení ale zistili, že išlo o zhluk buniek naplnených tetovacím pigmentom.

Čítajte viac: Nečakaný zdravotný dôsledok tetovania: Účinky, z ktorých by mali mať ľudia strach

Christian Bryant, hematológ z nemocnice Royal Prince Alfred Hospital v Sydney, pre médiá uviedol, že oni a jeho kolegovia sa s niečím podobným nikdy predtým nestretli. Príčinou zápalovej reakcie bolo 15-ročné tetovanie. Lekári však netušia, prečo začalo telo ženy tetovanie odmietať až po takom dlhom čase.  Ojedinelý prípad bol opísaný v odbornom magazíne Annals of Internal Medicine.

Fotogaléria


Tagy:
tetovanie rakovina lymfóm lymfatické uzliny

2017-10-12 05:52:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia