Tvár odhaľuje intímne tajomstvo, tvrdí veda: Jediný znak prezrádza, aký máte sexuálny život

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-26 05:54:00

Pohľad do tváre napovie veľa. Aj preto sa mnohí spoliehajú na silu prvého dojmu. Z tváre môžete vyčítať nielen vek a emocionálne naladenie - podľa kanadských vedcov odzrkadľuje aj to, aký má človek sexuálny život.

Výskumníci z kanadskej Nipissing University tvrdia, že ľudská tvár je odrazom libida. A tiež rizika, že bude jej majiteľ vo vzťahu podvádzať. Zo štúdie zverejnenej v odbornom magazíne Archives of Sexual Behavior vyplýva, že ľudia s kratšími a širšími tvárami sú viac sexuálne motivovaní, čiže majú väčšie libido. Muži s veľmi širokými tvárami sú údajne sexuálne trúfalejší a otvorenejší príležitostnému sexu, ktorý nezahŕňa lásku ani žiadny záväzok. Takisto majú väčší sklon k nevere, domnievajú sa vedci.

Čítajte viac: Keď sa stane z pokušenia nočná mora: (Ne)obľúbenú sexuálnu praktiku si radšej rozmyslite!

„Naše zistenia naznačujú, že tvárová charakteristika môže byť dôležitým zdrojom informácií o sexuálnych motiváciách človeka,“ uviedol vo vyhlásení vedúci autor kanadskej štúdie Steven Arnocky. Tím výskumníkov tvrdí, že rozmery tváre sú spojené s určitými psychickými črtami a typom správania a celkom dobre môžu predpovedať, do akej miery je človek disponovaný na dlhodobý vzťah.

Ach, tie hormóny...

štúdia z roku 2014 priniesla poznatok, že muži so širšou tvárou sú počas randenia dominantnejší a v rámci prvých troch minút zvádzania pôsobia atraktívnejšie. Aspoň tak vnímali týchto mužov ženy a predpokladali u nich nižšie sklony k romantike.

Vyjadrením pomeru výšky a šírky tváre je parameter fWHR (Facial width to height ratio). Výskumníkov zaujímalo, ako dokáže tento pomer vyjadrovať sexuálne správanie voči opačnému pohlaviu. Predpokladajú, že dôvodom môže byť hladina pohlavných hormónov, konkrétne testosterónu, ktorý je schopný ovplyvňovať sexuálne správanie u mužov aj u žien. Štúdia z roku 2011 potvrdila, že ľudia s vyššou hladinou testosterónu uvádzali častejšiu túžbu po neformálnom  sexuálnom styku. Mierne vyššia hladina testosterónu zvykne byť nameraná aj ľuďom, ktorí nežijú v páre, ale partnera si hľadajú.

Fotogaléria


Tagy:
sex tvár zvádzanie sexuálne správanie

2017-09-26 05:54:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia