Vek nie je len číslo: Štatistiky rozvodov odhalili ideálne obdobie na vstup do manželstva

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-13 19:00:00

Pred oltár sa dnes ľudia stavajú neskôr ako minulé generácie. Trend však prináša aj svoje úskalia. Niektorí z večne slobodných časom zisťujú, že premeškali šancu mať deti alebo sa utápajú v depresii z toho, že v živote nikdy nestretnú toho pravého. Čo si o ideálnom veku na sobáš myslí veda?

 

Z výskumu rozvodovosti realizovanom Univerzitou v Utahu vyplýva, že najnižšia rozvodovosť sa za posledné roky týkala dvojíc, ktoré sa zosobášili vo veku od 28 do 32 rokov. Aj podľa sociológa Nicka Wolfingera, ktorý v rokoch 2006 až 2010 a 2011 až 2013 skúmal vývoj americkej rodiny, je ideálnym vekom na svadbu tridsiatka. To je obdobie na uzavretie najšťastnejšieho manželstva.

Čítajte viac: Tajný účinok sexu na ženy: Koľko ho musíte mať, aby ste vyzerali mladšie a žili dlhšie?

Posledné výskumy naznačujú, že najvyššia rozvodovosť sa týka ľudí, ktoré sa zosobášia v tínedžerských alebo svojich mladých dvadsiatych rokoch. Ďalší vrchol rozvodovosti odhalili štatistiky u ľudí, ktorých vek presahoval 45 rokov. Väčšina dvojíc v týchto vekových kategóriách si svoje rozhodnutie na spoločný život rozmyslí do piatich rokov od svadby. Dokonca, o každý ďalší neskorší rok začiatku manželstva sa rozvodovosť zvyšuje o päť percent.

Čítajte viac: Rady japonského lekára, ktorý skúmal dlhovekosť (†105): Do dôchodku choďte až...!

K prekvapivému výsledku však podľa Indy100.com dospel výskum Phillipa Cohena z Univerzity v Marylande, ktorý sa zameral na ženy. Zistil, že pre ne je ideálnym vekom na vstup do manželstva obdobie medzi 45. až 49. rokom života.


Tagy:
svadba vek sobáš

2017-09-13 19:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia