Prečo ženy nemajú ohryzok? Odpoveď, ktorá vás dostane!

Viete prečo ženy nemajú ohryzok? Majú, len o ňom nevieme.
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-18 06:00:00

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo máme vráskavé prsty po kúpaní, prečo majú aj muži bradavky, hoci „neplnia“ svoju úlohu alebo prečo má drsnejšie pohlavie na krku ohryzok a ženy nie? Nad niektorými otázkami sa oplatí zamyslieť. A tiež poznať odpoveď.

Pravdou je, že niektoré ženy ten ohryzok majú. Len ho nie je vidieť. A prečo ho muži majú a vidieť ho?

Mýtus, ktorý je poverou

Adamovo jablko, ako sa ohryzku zvykne hovoriť, sa nachádza v strede mužského krku. Podľa Biblie je to pozostatok kúsku jablka, ktoré uviazlo v Adamovom krku po tom, čo sa stalo v raji. Je to teda akoby symbol. Ešteže je to len legenda a nie skutočné jablko uviaznuté v krku.

Našťastie, je to iba povera a realita je úplne iná. Ohryzok je výsledkom rastu mužských hlasiviek. Nenápadná hrča je najskôr malá, počas puberty sa zväčšuje spolu s hlasivkami. Práve zväčšovanie sa hlasiviek spôsobuje to, že chlapcom sa v tomto období hlas prehlbuje.

Dievčenské hlasivky tiež rastú, no nie až toľko. Výsledkom býva, že dievčatá v období puberty majú hlas vyššie položený ako muži, no ohryzok ako taký im nie je vidieť. Ako sme vyššie spomínali, nie u všetkých je to tak.

Viditeľný je vtedy, ak ide o anatomickú anomáliu, genetický rys, býva výsledkom hormonálnej nerovnováhy. Niekedy to však ani nemusí byť ohryzok, skôr rast chrupavky spôsobený zdravotným stavom.

Operačný zákrok

Ak muž nie je stotožnený s ohryzkom, alebo naopak žena, ktorej ohryzok je vidieť, má kvôli nemu nižšie sebavedomie a chce to nejakým spôsobom riešiť, možný je operačný zákrok.

Postup je relatívne bezpečný, no lekári priznávajú určité riziká. Operácia ohryzku môže spôsobiť výrazné jazvy alebo aj zmeny v hlase. Navyše, táto operácia je považovaná za kozmetickú chirurgiu, nemusí vám ju poisťovňa preplatiť. 

Čítajte tiež: Koľko vajíčok môžeme týždenne zjesť?

2016-12-18 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, health.howstuffworks.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia