Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Robíte niektorú z týchto vecí aj vy? Na účinky dezodorantu potom môžete zabudnúť!

Používanie dezodorantov má svoje pravidlá. Ak ich budete dodržiavať, bude fungovať na 100%. Zobraziť galériu (2)
Používanie dezodorantov má svoje pravidlá. Ak ich budete dodržiavať, bude fungovať na 100%. (Zdroj: thinkstock.com)

Počas horúcich letných dní sú našou záchranou. Sprej či tuhý, každý preferujeme niečo iné, niekto si dokonca dezodoranty vyrába doma. Robíme však chyby, ktorými nie len znižujeme ich účinok. Robíte niektorú z nich aj vy?

  • Častá aplikácia nie je hanba, práve naopak 

Používate dezodorant iba ráno, keď odchádzate z domu a počas dňa na neho zabúdate? Chyba! Aplikovať by sme si ho mali aj počas dňa, pretože jeho jedna aplikácia nevydrží celý deň. Nedávajte si ho opätovne ale na pokožku, najprv si podpazušie utrite napríklad detskými utierkami a potom ho použite.

  • Kedy je ten správny čas? 

Druhým problémom býva, kedy by sme si dezodorant mali aplikovať. Robíte to iba ráno, alebo napríklad aj po sprche? To je ten správny čas, kedy si dezodorant dať po pazuchy. Čím čistejšia pokožka pri aplikovaní je, tým bude účinok lepší.

  • Aplikácia na noc môže byť nebezpečná 

Používate dezodorant na noc? Nerobíte správne. V noci sa až tak nepotíme a preto aplikácia pred spánkom upcháva naše póry, ktoré by mohli počas noci dýchať. A napokon – účinok počas nasledujúceho dňa by bol už  „jednou“ vrstvou ovplyvnený.

  • Podráždenie zo zlého produktu 

Neúčinkuje váš dezodorant tak, akoby ste chceli a dráždi vašu pokožku? Bude to tým, že používate zlý výrobok. Ak máte citlivú pokožku, robí vám zle niektorá zložka, jednoducho ju vymeňte alebo vyskúšajte niektorý z prírodných produktov. Nakoniec, dezodorant si môžete vyrobiť aj doma.

  • Dezodorant nie je sprcha 

A nemali by sme si myslieť, že tým, že sa nastriekame produktom máme „hygienu“ za sebou. Nie je to tak. Sprcha je celková očista tela, kým dezodorant zabraňuje poteniu. Dodá síce telu príjemnú „čerstvú“ vôňu, ale nie je to adekvátna náhrada.

  • Príliš veľa je nesprávne 

A s dezodorantom to samozrejme nemáme preháňať. Tým, že ak budeme používať veľa produktu, môže prísť k podráždeniu pokožky, podpazušie vás bude svrbieť. Ak to nie je alergia na určitý produkt, bude to najmä o tom, že ho používate priveľa.

  • Priamo na pokožku, nie cez oblečenie 

Používate dezodorant na oblečenie? Ak áno, mali by ste s tým ihneď prestať. Vyvarujete sa jednak škvrnám na oblečení, no dezodorant sa nedostane až k podpazušiu a tak je pre nás maximálne neúčinný. Uistite sa, že produkt aplikujete priamo na pokožku tak, aby vás čo najviac ochránil. 

Čítajte tiež: Čo sa deje s telom počas pobytu na slnku? Skryté procesy, o ktorých ste nevedeli!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9