Bolesti, ktoré sú horšie ako pôrod

Nepodceňujte bolesti a informujte o nich lekára.
Zdroj: profimedia.sk
2016-05-04 11:45:00

Pôrod dieťaťa je bezpochyby jeden z najbolestivejších okamžikov v živote každej mamtky, no jeho narodenie je zároveň najkrajším darom. Podľa žien a vedcov sú však aj iné bolesti, ktoré možno porovnať s bolesťou pri pôrode, ak nie sú dokonca ešte horšie!

Obličkové kamene

"Obličkové kamene môžu u jednej osoby bolieť rovnako ako pôrod u iného," upozorňuje psychologička Beth Darnellová, PhD., ktorá sa špecializuje na bolesť.

Potvrdzuje to i jedna mamička, ktorá sa priznala, že obličkové kamene jej spôsobovali väčšie bolesti než pôrod. Aj keď ani ten nebol prechádzkou v ružovej záhrade. Prikláňa sa k nej aj druhá matka Rose P., podľa ktorej nie je nič horšie, než žlčové a obličkové kamene. Taká to bola strašná bolesť, ako by jej niekto dával na telo rozžeravený kov. Jednoducho sa to nedalo vydržať. Dokonca to bolo až také zlé, že stratila nielen zrak, ale aj sluch a taktiež schopnosť vedieť spracovávať čas a priestor. Strašne nariekala, slintala a nemohla hovoriť súvisle. Myslela si, že umiera. Na rozdiel od toho, pri pôrode vám dajú aspoň epidurálku, takže sa to podľa jej slov dá vydržať.

Bolesti zubov

Jedna z matiek si posťažovala, že keby si mala vybrať bolesť zubov alebo pôrod, jednoznačne si vyberá druhú možnosť. Pritom mala pôrod komplikovanejší. Bolesť zubov je tupá a nepretržitá, niekedy človek cíti, že ho bolí celá čeľusť. Aj to sú dôvody, prečo je bolesť zubov považovaná za jednu z najhorších, ktorú musí človek vydržať.

Zlomené rebrá

Kto to zažil, vie o čom je reč. Zlomený prst alebo noha neskutočne bolia, no najhoršia je bolesť rebier. Bráni totiž dýchaniu. Ako to opísala užívateľka jednej sociálnej siete, pri každom nádychu sa chce človeku zvracať. Preto je lepší pôrod.

Perianálny absces

Ide o hnisavé vačky v oblasti análneho otvoru. Nič príjemné, ide o jednu z najhorších bolestí. Dokonca môže narásť až do veľkosti ovocia, takže si človek nemôže ani sadnúť. Podľa Gonnie G. bol pôrod dvoch detí nič v porovnaní s rozrezávaním a drenážou abscesov.


Zaspali ste pri pozeraní televízie? Očakávajte tieto zmeny


Prasknuté stehy

Mamička po operácii bedrového kĺbu tak kýchla, až jej praskli stehy. Tá bolesť bola na nevydržanie. Pridáva sa k nej ďalšia užívateľa sociálnej siete, ktorá potvrdila, že prasknuté stehy sú rozhodne horšie než pôrod.  

Migréna

Migréna môže mať rôznu intenzitu. Niekedy môže byť až taká zlá, že pacient zvracia a musí si ľahnúť, inak by omdlel. Michelle W. vie o čom hovorí. Migrény máva také silné, že pôrod je pre ňu nič v porovnaní s tým.  

Dna

Podľa amerického prieskumu pre viac ako dve tretiny pacientov trpiacich dna je tento stav najbolestivejší. Editor denníka The Guardian sa zveril svojim čitateľom so skúsenosťou jeho ženy, matky 4 detí. Potvrdil, že dna bola naozaj horšia ako pôrod. Pri tomto zdravotnom stave sa trpiaci zvíja od bolestí a nie je schopný dokonca ani vstať z postele. Nosenie ponožiek a topánok nehrozí, keďže najčastejšie bývajú postihnuté palce na nohách.

Trojklanný nerv

Ide o zápal nervu tiahnuci sa od hlavy až k čeľusti. Podľa lekára Dr. Darnella ide o intenzívnu bolesť, kedy človek cíti akoby doň zvnútra bodali nože. Pacient vtedy neje, nespí a má pocit, že nechce žiť. Preto niektorí kvôli tejto bolesti spáchali i samovraždu.

Vážne popáleniny

Expert na popáleniny Dr. Christo vysvetlil, že sú porovnateľné s pôrodnými bolesťami. Proces starostlivosti o popálenú pokožku je zložitejší, najprv sa musí odstrániť odumretá koža, musí sa nahradiť novou a tá sa musí natiahnuť. Dokonca sa nejedná o najzávažnejšie prípady popálenín tretieho stupňa. Ide všeobecne o popáleniny, ktoré spôsobujú veľké bolesti.

Čítajte tiež: Po tomto zistení si už peňaženku nedáte do zadného vrecka nohavíc!

2016-05-04 11:45:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia