Z týchto trikov padnete na zadok: Čo všetko musíte vedieť, aby bol váš život jednoduchší?

Tak tieto triky vás dostanú. Ako uchovať zeleninu či ovocie dlhšie čerstvé?
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-10 19:20:00

Trikov a tipov, ako udržať v domácnosti poriadok nikdy nie je dosť. Ani rád, ako udržať zeleninu čerstvú tak, ako keď ste ju kúpili. Myslíte, že to dokáže obyčajná špongia na riad? Presvedčte sa sami.

Dajte tri špongie do chladničky...

...a uvidíte, čo sa stane. Špongie totiž nasajú prebytočnú vlhkosť do seba, čím zabránia rýchlejšiemu starnutiu ovocia či zeleniny. Samozrejme, takýto trik vyžaduje určitú opatrnosť. Hubky by sme mali vymienať čo najčastejšie, pretože práve tam by sa môžu usadzovať rôzne baktérie, ktoré ohrozujú nie len naše zdravie ale aj samotné ovocie. Pozor teda nato, ako dlho tam hubku necháte!

Vždy bezpečná doska na krájanie

V každej domácnosti má človek niekoľko dosiek na krájanie. Trúfame si ale povedať, že nie vždy má každá svoje špecifické využitie – na tejto krájame iba chlieb, na tejto iba mäso. Jednoduchý trik s vínnym octom ale zaručí, že po pokrájaní mäsa môžete bezpečne používať dosku aj naďalej a nebudete cítiť takmer žiaden zápach. 

V nádobe zmiešajte jednu šálku vínneho octu s jednou šálkou vody,pridajte túto zmes do nádoby s rozprašovačom. Po tom,ako dokrájate mäso, nastriekajte túto zmes na dosku, počkajte 30 sekúnd. Po pol minúte zohrite zvyšok papierovou utierkou a vaša doska je dokonale čistá a bez zápachu.

Pri zápachu ešte ostaneme

Tiež sa vám občas stane, že po krájaní cibule vám ostane zápach na rukách a vy neviete, ako sa ho zbaviť? Poznáme jednoduchý trik! Stačí vám zubná pasta. V kúpeľni si na prsty dajte trošku zubnej pasty, poriadne si s ňou umyte ruky. Zápach by mal byť preč! Rovnako to funguje aj s cesnakovými rukami či s akoukoľvek „voňavou“ zeleninou.

Nepokazte si šalát!

Zdravie podporujeme zdravou stravou. Nepochybne k nej patrí aj zelenina, ktorú si ale často dochucujeme rôznym zálievkami či kúpeným dressingom. Aj vás niekedy štve obrovské hrdlo nádobky, v ktorej je zálievka? Pomôže vám jednoduchý trik.

Skôr ako z hrdla odstránite ochrannú fóliu, vezmite si špáradlo a spravte do nej niekoľko malých dierok. Nestane sa tak, že si na šalát dáte dresingu priveľa. Skvelý nápad, čo poviete?

Stop smradu v topánkach!

Nepríjemný zápach topánok môže mať rôzne príčiny. Ak viac zapáchajú vaše nohy ako topánky, treba sa ujistiť, že to nie je žiadne zdravie ohrozujúce ochorenie, ktoré by vyliečili medikamenty z lekárne či od lekára. Ak vám ale zapáchajú topánky, máme pre vás trik. Vložte každú topánku do sáčku s uzatváraním, vložte ich na noc do mrazničky. Chlad dokáže elimonovať zápach, takže na druhý deň budú topánky ako nové!

Doma vyrobený termofór! 

Na chladné zimné večery alebo na uvoľnenie kŕčov pri ženských problémoch – termofór má nezastupiteľné miesto, no niekedy je samotné vrecúško drahé. Ako si ho spraviť doma? Veľmi jednoducho! Vezmite hrubšiu ponožku, nasypte do nej ryžu, poriadne zaviažte na pár sekúnd vložte do mikrovlnky. Opatrne, aby sa ponožke nič nestalo. Jednoduchý termofór je na svete!

Vrece z odpadkového koša von! 

Občas sa stane, že vrece s odpadkami nejde vybrať zo smetnej nádoby. Akokoľvek ťaháte, nechce ísť von. A vy nakoniec odtrhnete ušká z vreca a ďalšia katastrofa je na svete! Ako takémuto niečomu zabrániť? Ak máte umelohmotný kôš, ide to veľmi rýchlo. Na spodnú stranu koša spravte pár dierok, ktoré pustia do vnútra vzduch a vyberanie vreca s odpadkami už nebude žiaden problém!

Zaschnuté jedlo na panvici?

Ak sa vám sem tam stane, že z panvice či hrnca neviete dostať pripalené či prischnuté zvyšky, nič sa nedeje. Keď ste už zabudli takýto riad namočniť a posledné zvyšky jedla nejdú umyť obyčajnou hubkou, je tu riešenie. Vezmite kúsok alobalu, pokrčte ho a jemne prejdite po pripečenom jedle na riade. Funguje? Veríme, že áno! 

Čítajte tiež: Ktorá zelenina sa nedá jesť surová? Vtedy sa mení na časovanú bombu!

2016-01-10 19:20:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: youtube.com, healthylifetricks.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia