Žena spravila pokus a zabalila chlieb do mokrého papiera: Výsledok je ohromný!

Udržťe chlieb čo najdlhšie čerstvý!
Zdroj: thinkstock.com
2015-07-04 14:50:00

Chlieb a pečivo majú svoje zastúpenie v jedálničku už odnepamäti. Takmer každý ich má v obľube, hlavne vtedy, ak sú mäkké a čerstvé. Po niekoľkých dňoch sa už drobia, kedy im málokto príde na chuť. Žena však vyskúšala jeden trik a nestačila sa čudovať, aký bol výsledok!

 

Chlieb je dôležitým zdrojom "rýchlych sacharidov" a poskytuje dôležité vitamíny, minerálne látky a vlákninu. Môže byť pripravovaný z rôznych druhov múky, ako pšeničná, žitná či kukuričná, zmiešaná s rôznymi suchými alebo mokrými ingredienciami. Málokto si vie predstaviť, že by na nejaký čas úplne vynechal chlieb. Samotný krajec chleba či ako doplnok k iným jedlám - pre mnohých predstavuje skvelé chutné jedlo. Najlepší je však vtedy, keď ho kúpime. Vtedy má chrumkavú kôru a vnútro je mäkké - jednoducho je čerstvý.  

Aj preto záleží na jeho skladovaní! Ak tomu nebudete venovať pozornosť, len zbytočne budete nariekať nad jeho kvalitou. V opačnom prípade dôjde k fyzikálne-chemickým zmenám a potravina tak rýchlo starne. Škrob sa mení a z gélovitej štruktúry prechádza postupne do štruktúry kryštalickej. Jednoducho povedané, z mäkkého chleba sa stáva len akási drobiaca sa hmota, čo spôsobuje nedostatok vody.


Mali by sme staré pečivo vyhadzovať? Pravda o tom, či patrí hneď do koša!


Trik, ako predĺžiť čerstvosť

Čo však treba spraviť, aby bol chlieb aj po niekoľkých dňoch taký ako na začiatku? Pozrite sa na nižšie priložené video, ktoré ukazuje experiment ženy. Vyskúšala trik, ako prinavrátiť chlebu stratenú čerstvosť. Použila len kúsok namočenej kuchynskej servítky a mikrovlnnú rúru. To je všetko! Výsledok ju príjemne šokoval a prekvapil.

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak strávime čas v morskom prostredí? Toto nastane už po niekoľkých minútach!

2015-07-04 14:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia