Vyše 15 rokov sa nedotkla zubnej kefky: Zaskočí vás, ako vyzerá jej chrup dnes!

Starajte sa o svoje zuby, inak o ne ľahko môžete prísť.
Zdroj: thinkstock.com
2015-06-15 21:00:00

Ďalšia žena, u ktorej bol strach silnejší než ona sama! Dohnal ju k radikálnemu riešeniu, nad ktorým ostáva rozum stáť. Nielenže sa vykašľala na lekárov, ale odmietala si vyčistiť zuby. Takto fungovala dlhých 15 rokov, počas ktorých ostala zubná kefka uložená hlboko na zaprášenej poličke v kúpeľni.


Nekonečné obavy, až muky pred vstupom do ordinácie. Strach, vyvolaný už len samotným zvukom vŕtačky, pohľadom na zubárske kreslo či pomyslením na injekčnú striekačku, to všetko prežívala Nicol. Po všetkých tých negatívnych pocitoch, ktoré dusila v sebe, rozhodla, že sa ich navždy zbaví. Zvolila si však zvláštny spôsob. Jednoducho tak, že prestane chodiť k zubárovi a prestane sa starať o zubnú hygienu. V prípade starostlivosti o chrup je práve kvalita najdôležitejšia! Dôkladné umývanie zubov dvakrát za deň je cesta k zdravému a čistému chrupu. Ona to však odignorovala.

Trauma ju doviedla k šialenému činu

Nicole mala problémy so zubami, preto často navštevovala zubných lekárov. Zakaždým si priniesla domov nepríjemný traumatizujúci zážitok. Ako tých zážitkov stále pribúdalo, u Nicole sa postupne vyvinula trauma zo zubárov a so všetkým, čo s nimi súvisí. Viac ako 15 rokov si nevyčistila zuby. O zubnej paste a kefke ani len nepomyslela. Zuby sa jej však začali kaziť. Bolesti tlmila tabletkami, len aby nemusela vidieť biele plášte.


Robia to takmer všetci, pritom nesprávne: Odstráňte jeden z najčastejších zvykov pri umývaní zubov!


Katastrofa v ústach!

Zakročil až jej priateľ, ktorý nemohol vidieť, ako si sama ničí zuby. Zápach z úst už nemohol vydržať, preto ju sám poslal k lekárovi. Konečne bola Nicole prinútená zájsť za odborníkov. Zubár Milan Michalides nemohol uveriť vlastným očiam! Prvýkrát totiž stretol pacientku, ktorá by si toľké roky neumývala zuby. Mala ich totiž v katastrofálnom stave. Všetky boli čierne a hnisavé. Našťastie sa tento problém vyriešil zubnou protézou.

Čítajte tiež: Jednoduchý test odhalí, či ste v ohrození: Týka sa vás rakovina hrubého čreva?

Fotogaléria

2015-06-15 21:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Focus.de

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia