Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďalšia žena dala stop šampónom: Výsledok po troch rokoch bez akéhokoľvek prípravku!

Žena si už 3 roky neumyla vlasy so šampónom
Žena si už 3 roky neumyla vlasy so šampónom (Zdroj: thinkstock.com)

Zdá sa, že tu skutočne máme novodobý trend. Po tom, čo médiami obletela správa o Lucy Aitkenovej, ktorá si dva roky neumyla vlasy šampónom, je tu ďalšia žena, ktorá preferuje návrat k prírode!

Vyzerá lepšie

Susan je staršia žena, žijúca v USA, ktorá svoje rozhodnutie spred troch rokov neľutuje! Jedného dňa si prestala umývať vlasy šampónom. Jednak zo zvedavosti, keďže chcela vyskúšať, čo sa potom stane s jej vlasmi a tiež aj preto, že uprednostňovala zdravší život. Už mala dosť šampónov plných chemických látok!

Výsledok? Prešli tri roky a jej vlasy neboli nikdy zdravšie ako teraz! Navyše, ušetrila peniaze, keďže nechodí ku kaderníčke a nekupuje si žiadne kozmetické prípravky. Ľudia jej hovoria, že vyzerá lepšie a tak sa aj cíti!

Maz je zdravý

Susan si vlasy umýva len čistou vodou. Po opláchnutí ich prstami a mäkkou kefou učeše do požadovaného tvaru a nechá voľne uschnúť. Poďla nej je prirodzený maz na pokožke hlavy zdravý a slúži ako kondicionér.

Najprv mastné, potom zdravé

Ak ste zvyknutí používať šampón a zrazu s tým prestanete, je možné, že zažijete mierny šok! Bude chvíľu trvať, kým si vaša pokožka i vlasy na to zvyknú, preto sa vám niekoľko týždňov budú vlasy veľmi mastiť. To však neskôr prejde. Za cenu zdravších vlasov to však stojí za vyskúšanie, nie?

Odborníčka s tým súhlasí

História šampónu ako výrobku, vyvinutého špeciálne na starostlivosť o vlasy je krátka a má približne jedno storočie. Moderné šampóny vznikli až v roku 1920 a časté šampónovanie bolo rozšírené v roku 1970 a 1980.

Reklama a výrobcovia kozmetiky nám každý deň ponúkajú celý rad svojich výrobkov. Každý vie, že by sme mali mať čisté vlasy, ktoré dosiahneme používaním šampónov. Ale čo prídavné látky, konzervanty, parfumy a iné zložky v šampónoch, ktoré vlasom škodia? Je to na vás.. Dermatologička MUDr. Zuzana Murárová nevidí žiadny problém v tom, ak sa niekto rozhodne skoncovať s používaním šampónov. Išli by ste do toho?

Lucy Aitkenová už dva roky nepoužila šampón. Prečítajte si na Vyšetrení, v akom stave sú dnes jej vlasy a aké prírodné prostriedky možno používať namiesto klasických šampónov plných škodlivých látok!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9