Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najzvláštnejšie diéty všetkých čias: Šokuje vás vynaliezavosť ľudí

Chudnite s rozumom!
Chudnite s rozumom! (Zdroj: sxc.hu )

Už odjakživa boli ľudia posadnutí svojou váhou. Niektorí túžili po štíhlej postave za rekordne rýchly čas, takže boli schopní podstúpiť i najbizarnejšie spôsoby chudnutia. Zdá sa vám vatová diéta čudná? Tak to ste ešte nevideli ostatné.

Mydlová diéta

Ženy chceli byť štíhle aj v roku 1930. Na rozdiel od dnešnej doby, vtedy boli ochotné spraviť takmer čokoľvek, aby sa priblížili k svojmu snu. Kedysi si vyumývali svoj tuk mydlovými produktmi ako „Fat-O-NO“ a „Fatoff“. Bolo to však veľmi náročné, keďže išlo o ručné mydlá.

Optická diéta

To, či práve máte chuť na sladkosť, vraj závisí od toho, na akú farbu sa momentálne pozeráte. V minulosti sa hovorilo, že práve modrá farba potláča chuť na jedlo. Ak chcete menej jesť, mali ste nosiť modré okuliare. Všade, kam ste sa len pohli.

Odíďte od močiara

Najpodivnejší spôsob diéty mal na svedomí Thomas Short, ktorý v roku 1727 uviedol, že v blízkosti močiarov žijú tuční ľudia. Dokonca o tom napísal aj článok s názvom „Príčiny a účinky korpulencie“. Poradil čitateľom, že tipom na chudnutie je odsťahovať sa preč čo najďalej od močiara.

Cigaretová diéta

Je známe, že keď človek prestane s fajčením, priberie. O tom vedeli ľudia už v roku 1920, kedy vyzývali ostatných, aby si dali cigaretu. Čo je na tom najhoršie, lekári s tým súhlasili a predpisovali im cigarety ako liek na chudnutie. Vtedy sa preslávil slogan, ktorý hovoril, že veľa jedla vás môže zabiť, no cigarety vám spôsobia „len“ rakovinu pľúc.

Diéta alkoholika

V roku 1960 „fičala“ diéta, ktorú vymyslel Robert Cameron. Vtedy sa chudlo alkoholom bez obmedzenia, čo sa týkalo hlavne ginu a vodky. Alkohol bol povinný po každom jedle. Robert Cameron o nej napísal knihu, ktorá sa ihneď stala bestsellerom. Harvardská škola verejného zdravia ju však vyhlásila za zdraviu škodlivú.

Žuvačková diéta

Žuvaním k strate kilogramov? Aspoň pre Horaceho Fletchera, ktorý bol v roku 1903 známy ako "skvelý prežúvač" po schudnutí 18 kilogramov. Jeho tajomstvom bolo požuť každé sústo 32-krát a zvyšok vypľuť. Otázkou ostáva, čo jedával.

Môžete nahradiť jedlo žuvačkou a schudnúť? Prečítajte si na Vyšetrení pravdu o žuvačkovej diéte.

Kašlite na podobné smiešne diéty! Stavte radšej na zdravé stravovanie a cvičenie. Tak sa dostanete na váhú, ktorú ste vždy chceli bez toho, aby ste si ublížili.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9