Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kuriozita v Japonsku: Ľudia sa kúpu v polievke s rezancami

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia (Zdroj: sxc.hu )

Japonci vsadili na originalitu! Kúpele v hoteli Junessun v Japonsku ponúkajú netradičné kúpeľné procedúry, ako kúpeľ v káve alebo vo víne, no jedna z nich je skutočnou raritou.

Veľkej popularite sa teší polievkový kúpeľ, v ktorom ľudia relaxujú a čerpajú novú energiu vo veľkej polievkovej mise plnej vývaru s korením, cesnakom a rezancami!

Polievkový kúpeľ sa v Japonsku teší mimoriadne veľkej obľube. Stal sa trendom moderného kúpeľníctva a ako jedna z netradičných procedúr ponúka skutočný zážitok! Je osvedčenou liečebnou terapiou, keďže funguje už viac ako 3 roky. O zákazníkov rozhodne nemá núdzu.

Kúpu sa medzi rezancami

Rezance sú tradičným obľúbeným jedlom Japoncov, ktoré najnovšie využili aj v liečebných kúpeľoch! Ľudia, ktorí sa rozhodnú podstúpiť netradičnú procedúru, si sadnú do veľkej polievkovej misy, pričom nad hlavami majú dekoráciu v podobe veľkých rezancov.

Sú nielen dekoráciou, ale aj zmesou polievky! Kúpeľ tak obsahuje okrem bravčového vývaru, cesnaku a korenia, aj rezance! Zo zdravotných dôvodov však nie sú jedlé, zato ostatné „ingrediencie“ sú skutočné, ba dokonca ich môžu návštevníci počas procedúry aj ochutnať!

Aké má účinky?

Aj keď to znie neuveriteľne, polievkový kúpeľ má priaznivé účinky na ľudský organizmus. Jeho hlavnou prednosťou je, že podporuje a posilňuje metabolizmus. Po kúpeli sa ľudia cítia odpočinutí, svieži a mnoho žien si dokonca všimlo, že im zmizlo akné. Ich pokožka bola čistá a vyživená.

Vypína pleť

Mnoho ľudí má záujem absolvovať kúpele, lebo túžia po krásnej, vypnutej pokožke.  Bravčový vývar, ktorý je v kúpeli, je plný kolagénu, ktorý je známy svojimi blahodárnymi účinkami na pleť. Vďaka nemu je pleť vyhladená a vypnutá.

„V poslednej dobe je veľa ľudí znepokojených so svojou pleťou. Ak vyskúšajú náš kúpeľ, ihneď pocítia účinky kolagénu, ktoré sú v bravčovom vývare,“ povedal vlastník japonského obchodu s rezancami Ichiro Furuya, ktorý vytvoril zmes do polievkového kúpeľa.

Bravčový vývar, ktorý sa používa pri tejto relaxačnej procedúre, je totiž z jeho obchodu.

Nie je drahý

Aj keď je polievkový kúpeľ procedúrou, ktorý ponúkajú len Japonci, mohlo by sa zdať, že bude stáť nemalé peniaze. Jeho cena však nie je až taká vysoká, zaplatíte zaň 29 dolárov. Za ten zážitok, okúpať sa v polievke a za jeho účinky na metabolizmus a pleť to predsa stojí, nie?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9