Nečakaný výsledok TESTU opaľovacích krémov: Najlacnejšie totálne prekvapili!

2018-07-04 06:00:00 | Diskusia

Nemecká spotrebiteľská organizácia Stiftung Warentest porovnávala kvalitu 19 bežne predávaných opaľovacích krémov. Výsledky príjemne prekvapia všetkých dovolenkárov, ktorí sa tento rok chystajú k moru.

Opaľovacie krémy si dnes môžeme kúpiť v každej drogérii, ale aj v supermarketoch a, samozrejme, v lekárňach. Väčšina spotrebiteľov zrejme predpokladá, že najlepšie opaľovacie krémy predávajú v špecializovaných predajniach. V praxi to však vôbec nemusí platiť.

Čítajte viac: Najväčšie mýty o rakovine kože neplatia: Zmeny, ktoré varujú ešte pred vznikom choroby!

Odborníci zo Stiftung Warentest si vytipovali 19 opaľovacích krémov od najlacnejších až po tie najdrahšie v cenách od 1,17 do 21,20 eura za 100 mililitrov krému. Produkty mali ochranné faktory 30, 50 a 50+.

Paradoxne, najhoršie v teste dopadli najdrahšie krémy! „Veľmi dobré“ hodnotenia dostali „lacné“ krémy zo supermarketov a o niečo drahšie krémy od niektorých známych kozmetických značiek. Najmenej bodov v teste dostali dva najdrahšie krémy na trhu. Jeden z nich dokonca odborníci označili za „nevyhovujúci“ kvôli nezhode s uvádzaným ochranným UV-faktorom.

Nepoužívajte krémy z minulého roka!

Odborníci spotrebiteľov upozorňujú, aby sa nenechali zmýliť marketingovými trikmi. Takmer všetci výrobcovia na obaloch uvádzajú, že krém je vodoodolný – a to aj vtedy, keď po kúpaní na pokožke ostáva len 50 percent krému a ochrana pred slnkom je iba polovičná.

Aj v prípade, že počas slnenia do vody nevkročíte, mali by ste sa po troch hodinách znova ponatierať, najlepšie krémom s ochranným faktorom najmenej 30. Takisto by ste nikdy nemali používať opaľovacie krémy po dátume spotreby. Ak bola fľaštička s krémom vystavená slnečnému žiareniu, čas použiteľnosti krému sa ešte viac skracuje. Aj preto nie je vhodné natierať sa krémami z minulého roka, uvádza nemecký portál Spiegel.de.

Fotogaléria

2018-07-04 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Špuntík