Jarná očista a detox? Pozor na extrémy

Zdroj: PMI
2023-04-14 10:00:00

Vonku sa už prebudila príroda a vaše telo si pýta zmenu? Vykročte do týchto dní s úsmevom, odhodlaním a prečistite si nielen myseľ, ale aj telo.

Po zime chce väčšina žien naštartovať svoje telo ozdravnými kúrami či detoxom a často túžia zhodiť i nejaké tie kilogramy. Pri očiste organizmu by ste však nemali ísť do extrému. A tak zabudnite na hladovky a skôr si doprajte postupné zmeny. Tie vás privedú k vytúženému výsledku. Ak sa chcete pustiť do prísneho režimu, porozmýšľajte nad tým, či sa nezveríte do rúk odborníka alebo lekára. Extrémne kúry či hladovky nemusia dopadnúť práve najlepšie – a to aj z dlhodobého hľadiska.

Zelená je IN aj pre váš žalúdok a figúru!

Pri detoxe môžete siahnuť po zelených potravinách – kapusta, šaláty, jablká, obľúbené je tiež chutné avokádo či chrumkavá brokolica. Do stravy nezabudnite zahrnúť čerstvé ovocie, domáce šťavy a zvýšte príjem tekutín. Pitný režim je dôležitý a to nielen pri očiste.  Ak totiž zvýšite príjem vody, tak sa vám z tela začnú odplavovať toxíny. Nakoniec pridajte do jedálnička aj strukoviny a orechy.

Bez pohybu to nepôjde. Ak ste sa rozhodli, že začnete s detoxom, tak počkajte so silovým tréningom alebo behom až po jeho skončení. Najmä, ak ste doteraz nešportovali. Na začiatok budú stačiť dlhé prechádzky, rýchla chôdza, plávanie. V tomto období sa odporúčajú skôr pokojnejšie aktivity. Skúste napríklad pilates alebo jogu.

Hovorí sa, že počas očisty by sme sa mali vyvarovať niekoľkým veciam – zabudnite preto na spracované sladkosti a slané pochutiny pri sledovaní filmu. Rovnako na ťažké, mastné a vyprážané jedlá. Ak máte napríklad chuť na sladké, skúste si pripraviť na raňajky zdravú kašu s ovocím alebo siahnite po horkej čokoláde. Tá vám navyše dodá energiu. Odporúča sa znížiť príjem alkoholu, kofeínu a, samozrejme, aj cigariet. Ideálne ich vyradiť úplne.

Zlozvyky môžete zmeniť

Zmena životného štýlu si žiada odhodlanie, vytrvalosť a správne návyky. Zvoľte si postupne kroky, ktoré vás dovedú k vytúženému cieľu. A to platí aj pri fajčení. Dospelí fajčiari často nedokážu prestať zo dňa na deň. Východiskom pre nich môže byť bezdymová alternatíva IQOS ILUMA.

Vedeli ste, že jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín? Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Dnes si tak ešte stále väčšina fajčiarov myslí, že nikotín je vinníkom a že je zodpovedný za tieto ochorenia. Cigarety sťažujú dýchanie. ​Po úplnom prechode na IQOS môžete lepšie dýchať, ako keby ste pokračovali v fajčení, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi. A to preto, že IQOS tabak nespaľuje, ale len nahrieva, a nevytvára tak škodlivý dym.

Nikotín ako stimulant síce vyvoláva závislosť, a preto nie je bez rizika, avšak jeho účinky nie sú karcinogénne. Skutočným páchateľom je decht, ktorý vzniká pri horení cigarety, pretože predstavuje zmes chemických zlúčenín a tie obsahujú karcinogénne a toxické látky nebezpečné pre naše zdravie.

Neničte si zdravie a pľúca dechtom

A aj keď je najlepšie prestať s fajčením a užívaním nikotínových výrobkov úplne, nie vždy to ide „ako po masle“. Čo tak nadýchnuť sa voňavej jari namiesto cigaretového dymu? Na trhu je v súčasnosti elegantná a štýlová IQOS ILUMA. Ide o bezdymové zariadenie bez čepele v mnohých farebných prevedeniach a štýlovom dizajne, ktoré nevytvára škodlivý cigaretový dym.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Zdroj: PMI

Fotogaléria


Tagy:
jar detox PR článok

2023-04-14 10:00:00  |  Foto: PMI  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia