NAJLEPŠIE nemocnice na Slovensku: HODNOTENIE pacientov, je medzi nimi aj tá VAŠA?

Zdroj: gettyimages.com
2023-04-03 19:00:00

Pacienti za rok 2022 najlepšie hodnotia špecializované ústavy srdcovo-cievnych chorôb. Naopak, horšie vnímajú štátne univerzitné a fakultné nemocnice.

Ukázal to prieskum štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), do ktorého sa zapojilo 6321 hospitalizovaných pacientov. Informovala Ivana Štefúnová z oddelenia komunikácie zdravotnej poisťovne.

"Medzi najlepšie hodnotenými sa za rok 2022 umiestnili Kardiocentrum Nitra, Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica a ORL Humenné. Poistenci vnímali pozitívne najmä poskytnutú zdravotnú starostlivosť, ale aj prístup lekárov a sestier. Horšie na tom boli strava a ubytovanie," priblížila.

Zdravotnícke zariadenia si v prieskume medziročne mierne polepšili.

"Zatiaľ čo v roku 2021 dosiahli priemernú známku 1,56, v roku 2022 získali priemernú známku 1,54," doplnila Štefúnová.

Nemocnice

Respondenti vyjadrili najvyššiu spokojnosť s nemocnicami v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Naopak, najmenej spokojní boli so zariadeniami v Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

Najvyššiu známku v kategórii štátne univerzitné a fakultné nemocnice dostala Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok. Medzi špecializovanými zdravotníckymi zariadeniami sa najlepšie umiestnili Kardiocentrum Nitra, Národný endokrinologický a diabetologický ústav a CINRE. Najlepšie hodnotenie medzi špecializovanými ústavmi srdcovo-cievnych chorôb získali Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb a Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb.    

Onkologické ústavy

Z onkologických ústavov ohodnotili pacienti najlepšie Onkologický ústav sv. Alžbety a Národný onkologický ústav Bratislava. Z ostatných zdravotníckych zariadení dosiahli pozitívne hodnotenia Mammacentrum sv. Agáty Banská Bystrica, ORL Humenné a Špecializovaná nemocnica pre ortopedickú protetiku Bratislava.

Fotogaléria


Tagy:
hodnotenie pacienti nemocnice

2023-04-03 19:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia