Jarné športy zlepšia vašu kondíciu: Bez bolesti ale dokážete viac

Zdroj: iStock
2023-04-01 10:00:00

Vládu nad počasím prevzala jar, čo je ročné obdobie, ktoré snáď musí mať rád aj ten najväčší hundroš. Už sa nemôžeme dočkať, až po zimnej stuhnutosti zasa rozhýbeme telo behaním alebo jazdou na bicykli.

Je omnoho krajšie behať alebo ísť v rozkvitnutej prírode, než v blatistej ľadovej šedi. Čakajú na nás aj telocvične, posilňovne alebo lezecké steny. Do tých sme síce mohli chodiť aj cez zimu... ale buďme k sebe úprimní. Komu sa počas krátkych studených dní chcelo? Teraz však máme príval novej energie a možno aj motiváciu zhodiť pred letom nejaké to kilo. So športom sa ale, bohužiaľ, spája aj bolesť a niekedy, pri troške smoly, alebo zlej či nedostatočnej rozcvičke, aj rôzne zranenia.

Na jarný šport je každopádne potrebné sa riadne pripraviť. Do prírody sa správne obliecť, aby svaly a kĺby neprechladli, pretože jarné slniečko je zradné. V telocvični či posilňovni zvoliť po zime pomalší štart a možno dať na rady skúseného trénera. Málokto totiž dokáže práve posilňovacie cviky cvičiť bez vedenia tak, aby si skôr neublížil, než aby mu to prospelo. A v neposlednom rade je potrebné sa pred cvičením poriadne zahriať a rozcvičiť. A to v teple, v pohodlnom odeve, pomaly, cielene a poriadne, bez zbytočného kmitania, švihania a pérovania. Dôležité je, aby pri rozcvičke nič nebolelo a sústredili ste sa aj na správny dych.

Modrinám sa vyhnúť nedá

Rozcvičkou, profesionálnym vedením a správnym dávkovaním záťaže znížite pravdepodobnosť horšieho úrazu, ale nejaké to pomliaždenie alebo natiahnutie svalov či modrina vás pri aktívnom športe skôr či neskôr stretnú celkom určite. Stačí zle dostúpiť, privodiť si pád z bicykla alebo na kolieskových korčuliach - napríklad vyhýbaním sa motajúcemu sa dieťaťu na odrážadle, alebo to jednoducho na tréningu preženiete so záťažou.

Na tie nie príliš závažné zranenia, ako je natiahnutie, podvrtnutie, bolesť chrbta, preťažené svaly či kĺby môže pomôcť krém Ibalgin® DUO EFFECT. Jedinečná kombinácia látok pôsobí unikátnou dvojitou silou k potlačeniu bolesti, zápalu a opuchu, najmä pri pohybovom aparáte. Dá sa aplikovať prakticky kamkoľvek na svaly a kĺby, lieči aj poúrazové stavy. Zároveň urýchľuje hojenie a vstrebávanie modrín. Športovci isto ocenia, že je bez parfumácie, dobre sa rozotiera a vstrebáva a naviac nemastí. Krém pomôže priamo v mieste bolesti a vďaka vonkajšiemu použitiu je šetrný k nášmu organizmu. Po uplynutí 4 až 5 hodín je možné natieranie zopakovať, a to až trikrát denne.

Bez bolesti dokážete viac

Ísť si zabehať alebo sa previezť na bicykli môže byť skvelý spôsob, ako preskúmať okolie, nadýchať sa čerstvého vzduchu a užiť si krásy prírody. Cvičenie a športovanie na jar je nielen zábavný spôsob, ako zostať aktívny, ale môže to byť tiež skvelý spôsob, ako sa socializovať, spoznať nových ľudí a užiť si pobyt v prírode. Napríklad zistíte, že by s vami rád chodil kolega, stretnete na lesných cestičkách osudovú lásku, nájdete spoločnú novú záľubu s dlhoročným partnerom alebo zvolíte tímové športy s novou či existujúcou partiou a užijete si veľa zábavy. S bolesťou ale ďaleko nedôjdete, nedobehnete a z tímových aktivít sa budete musieť ospravedlniť. Je preto super mať v športovej výbave prvú pomoc vhodnú na riešenie nečakaných problémov. Bez bolestí, s krémom    Ibalgin® DUO EFFECT, dokážete viac.

Ibalgin® DUO EFFECT je liek na liečbu bolesti pohybovej sústavy na vonkajšie použitie. Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

MAT-SK-2300083-1.0-3/2023

 

 


Einsteinova 24
851 01 Bratislava
Slovenská republika
Tel.:(+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.com

Fotogaléria


Tagy:
šport bolesti prevencia PR článok

2023-04-01 10:00:00  |  Foto: iStock  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia