Pohodové Vianoce vďaka kombinácii magnézia a vitamínu B6

Zdroj: istockphoto.com
2022-12-01 10:00:00

Advent je krásne obdobie. Oveľa častejšie než v iných mesiacoch, kedy nás viac lákajú prechádzky, športovanie a výlety, sa schádzame doma s rodinou.

Snažíme sa venovať jeden druhému a nájsť si čas na prípravu výzdoby, cukroviniek, ale aj na hranie spoločenských hier a sledovanie rozprávok. Spoločne sa jednoducho tešíme na Vianoce. Aspoň takto idylicky to vyzerá z pohľadu detí. My dospelí si niekedy nechceme alebo nevieme priznať, že nám skorá tma a stále väčšia zima lezie krkom a nevieme, ako stihneme nakúpiť všetky darčeky, upratať, navariť a všetko naplánovať na jednotku. To môže viesť k celkovému stresu, ktorý nám znemožňuje užiť si predvianočný čas a sviatky podľa našich predstáv. Sú ale vitamíny a minerály, ktoré môžu pri stresových situáciách pomáhať, napríklad kombinácia magnézia a vitamínu B6.

Radi by sme sebe aj deťom dopriali minimálne rovnako pekné Vianoce ako vlani, ale možno sa musíme trocha uskromniť a máme z toho obavy. A do toho prichádzajú ďalšie výdaje - darčeky pre kamarátov zo školy, kostým na besiedku a mnoho ďalšieho. Každú chvíľu naviac na niečo zabudneme, pretože naše diáre sú preplnené povinnosťami. To všetko má jediný následok - zvýšenú mieru stresu.

Stres sa môže prejaviť nepríjemnými symptómami

Pozorujeme na sebe najrôznejšie nepríjemné príznaky, akými sú únava a vyčerpanie. Možno trocha horšie spíme. Namiesto príjemného tešenia sa a rozjímania vládne doma nepríjemná nálada, deti sa sťažujú, že je doma „hustá“ atmosféra, pretože sme podráždení a nervózni a máme možno sklon viac sa rozčuľovať. To je dôsledok stresu, čo si ale neuvedomujeme. A do toho prichádza záver pracovného roka, kedy musíme stihnúť dokončiť celé množstvo náročných úloh. Nakoľko tento rok vychádzajú vianočné prázdniny na najkratší možný počet voľných dní, relax v podobe ďalšieho voľna nás, bohužiaľ, v blízkej dobe nečaká. A keďže je nutné všetky organizačné veci vyriešiť, môže byť ten správny čas siahnuť po doplnku stravy.

Magnézium a B6 na podporu psychiky

Pre všetky vyťažené osoby zažívajúce opakovane stresové situácie je vhodným doplnkom Magne B6® Forte. Je účinný na podporu psychiky, nervov a na zníženie únavy a vyčerpania. Podporuje tiež normálny energetický metabolizmus, normálnu činnosť svalov a dobrý stav kostí a zubov.

Magne B6® Forte obsahuje kombináciu magnézia a vitamínu B6. Magnézium alebo horčík, je minerál, ktorá potrebuje každá bunka v tele. Je pre náš organizmus nevyhnutný o to viac, keď sme vystavení práve stresu. Z tela sa počas stresu vylučuje viac horčíka, a preto je potrebné dbať na jeho dostatočný príjem. Jeho dostatok v organizme je dôležitý pre naše fyzické i psychické zdravie. A tu hrá dôležitú úlohu tiež vitamín B6. Nielenže pomáha bojovať s únavou a vyčerpaním, podporuje energiu a našu psychiku (podobne ako horčík), ale zároveň napomáha aj k lepšej vstrebateľnosti horčíka a k jeho prieniku do vnútra buniek. Tým zabezpečuje účinné využitie horčíka v organizme. Magne B6® Forte tak pomáha zvládať povinnosti a každodenný zhon v pohode.

Pre šťastné a veselé

Adventný čas a Vianoce sú jednoducho hektické, to je fakt. Už len z dôvodu, že tento rok láme inflácia všetky rekordy a znížiť výdavky bude musieť skoro každý. Celá rodina ale ocení, pokiaľ budú mama s otcom vo väčšom pokoji a pohode. Pomôže cielený relax, dobrá organizácia času, vedomie, že nie je možné byť dokonalý a napríklad práve aj správne zvolené doplnky stravy. Veríme, že sa nám potom podarí, spolu s tým, že sa nebudeme naháňať za toľkými darčekmi a pochutinami, prežiť tie pravé pohodové Vianoce. S koledami, starými zvykmi a hlavne so svojou rodinou. Tak šťastné a veselé!

Magne B6® Forte je výživový doplnok.Horčík a vitamín B6 prispievajú k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej funkcii psychiky, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy.

Horčík prispieva k správnemu fungovaniu svalov.

MAT-SK-2200351-1.0-11/2022







Einsteinova 24
85101 Bratislava
Slovenská republika
Tel.: (+421) 233 100 100
E-mail: recepcia@sanofi.sk
www.sanofi.sk

Fotogaléria


Tagy:
stres Vianoce PR článok

2022-12-01 10:00:00  |  Foto: istockphoto.com  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia