Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Letný STRAŠIAK mnohých žien: Žiadne pálenie a svrbenie je SNOM, premeňte ho na REALITU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Kúpanie, potenie, mokré plavky, ale aj viac romantických radovánok v lete spôsobuje ženám nemalé intímne problémy. Zrejme neexistuje žena, ktorá by nezažila svrbenie a pálenie. Je to iritujúce. Je to nepríjemné. Našťastie je to riešiteľný intímny problém.

Tieto nepríjemnosti sú spôsobené zmenou kyslosti/zásaditosti v pošve. Normálne pH intímnej časti ženského tela je kyslé, teda nižšie ako 5,5 (zvyčajne od 3,8 do 4,5). Ak sa však pH zmení, začnú sa diať veci... 

Dochádza k rozmnožovaniu kvasiniek, ktoré majú rady neutrálne alebo zásadité prostredie. Narúša sa sliznica pošvy, ktorá tvorí ochrannú bariéru, zabraňujúcu kvasinkám spôsobujúcim zápaly prestúpiť ďalej do tela. 

V dôsledku užívania niektorých liekov (napríklad antibiotík), kúpania v slanej alebo chlórovanej vode či vylihovaniu na pláži v mokrých plavkách sa rovnováha v pošve mení a na sile získavajú práve kvasinky a baktérie.

Čítajte tiež: Rastúci TREND v spálni, ktorý vás pripraví o VEĽA: Stres a DEPRESIA na počkanie!

Užite si leto naplno! 

Samozrejme, že sa preto netreba vzdávať letných radovánok. Určite však má zmysel dodržiavať niektoré pravidlá: 

  • pokiaľ je to možné, po kúpaní sa čo najskôr prezliecť do suchého oblečenia alebo náhradných plaviek 
  • vyhýbať sa dlhému pobytu v bazénoch s príliš teplou vodou (nad 36 °C) 
  • na intímnu hygienu používať šetrné prípravky, ktoré nenarúšajú pH citlivého prostredia 
  • dávať prednosť voľnej a dýchajúcej bielizni pred syntetickými látkami 
  • ako prevenciu, ale aj základnú liečbu používať vhodné doplnky výživy určené na intímne partie 
  • ak problémy pretrvávajú viac ako tri dni aj napriek domácej liečbe, určite treba navštíviť odborného lekára (gynekológa) 

Letný STRAŠIAK mnohých žien:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Účinná prírodná pomoc 

Ako efektívna pomoc na prírodnej báze sa javia doplnky výživy s beta glukánmi – výťažkami z hlivy ustricovej. MUDr. Eva Žďárská často odporúča pacientkam čapíky s beta glukánom.

„Je to kvôli vynikajúcim výsledkom množstva klinických a experimentálnych štúdií, možnostiam jeho nasadenia a všeobecnej neškodnosti bez kontraindikácií. Skúseností z ordinácie mi potvrdzujú, že rieši zápaly, významne ovplyvňuje mykózy, prejavy a priebeh ochorenia HPV. Beta glukán navyše upravuje menštruačný cyklus a zmierňuje predmenštruačný syndróm,“ vymenúva benefity beta glukánu doktorka z Centra gynekológie a asistovanej reprodukcie v Brne. 

Potvrdené klinickými štúdiami 

„Vedci poznajú beta glukány už desiatky rokov a postupne sa ich účinky na imunitný systém potvrdzujú nielen výskumom, ale aj stovkami klinických štúdií,“ hovorí Ing. Adrián Doboly. „Tie dokazujú, že beta glukány pomáhajú niektorým imunitným bunkám lepšie fungovať, čoho výsledkom je rýchlejšie hojenie rán alebo rýchlejšie vyliečenie sa z choroby. Beta glukány sa s dobrými výsledkami používajú aj v preparátoch určených na ženské intímne problémy. Aj keď prvoradá je vždy prevencia a aktivity prirodzene posilňujúce imunitu.“ 

Každá z nás si môže užiť leto naplno, stačí vedieť, čo robiť a nerobiť, aby bolo všetko v pohode. 

Zaujme vás: Po ZJEDENÍ určitých potravín SPÁLITE viac energie, ako PRIJMETE: Pravda o negatívnych kalóriách!

Nedajte šancu kvasinkám! 

Kvasinky druhu candida prirodzene žijú v ženskom tele: v črevách, v ústach, krku, pažeráku aj v pošve. Neškodia, kým sa nepremnožia, čo v pošve nastáva v momente, keď sa zmení jej prirodzené kyslé pH. Večer si ľahneme spať a nič nám nie je, ale ráno už môžeme byť o mykózu bohatšie. 

Prvým krokom je čo najrýchlejšia úprava pH v pošve a regenerácia sliznice, nastolenie mikrobiálnej rovnováhy a podpora hojenia prípadných poškodení tkanív po infekcii. 

Druhým krokom je návšteva lekára, ktorá je nevyhnutná, ak pálenie a svrbenie trvajú viac ako tri dni alebo ak intímne časti opuchnú.

Viac o téme: ZdravieKvasinkyIntímny problém
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9