Omyl o KORONAVÍRUSE, ktorý by sa vám mohol VYPOMSTIŤ: Vyššie riziko HOSPITALIZÁCIE!

Zdroj: gettyimages.com
2022-04-13 05:00:00

Počas veľkonočných sviatkov netreba zabúdať na nosenie respirátora v interiéroch, na zhromaždeniach či počas bohoslužieb. Pred stretnutím s osobami náchylnými na infekcie je vhodné vyhnúť sa rizikovým miestam.

Uviedol to hlavný hygienik SR Ján Mikas v odporúčaní pred veľkonočnými sviatkami. Informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Čítajte tiež: Bežné OVOCIE spaľuje TUKY bez návštevy posilňovne: ZACIELI na kritickú OBLASŤ tela!

"Situácia v krajine sa postupne ďalej zlepšuje a značná časť obyvateľstva medzičasom využila možnosť chrániť sa vakcínou proti COVID-19, prípadne už absolvovali aj posilňujúcu dávku očkovania, čím si zvýšili mieru ochrany pred infekciou," uviedol.

Kde nosiť respirátor?

Zdôraznil, že to neznamená, že ochorenie COVID-19 už pre našu spoločnosť nepredstavuje žiadnu hrozbu. Najmä nezaočkované osoby podľa neho riskujú, že ak budú neopatrné, vyžiada si ich zdravotný stav hospitalizáciu.

Treba preto dodržiavať viaceré protiepidemické pravidlá, napríklad nosenie respirátora v interiéroch, na ľudnatých miestach, zhromaždeniach, pracovných stretnutiach v období pred návštevou rodiny alebo počas bohoslužieb.

"Respirátor noste dôsledne aj pri presune za rodinou na sviatky vo verejnej hromadnej doprave, ako sú autobusy či vlaky," doplnil Mikas.

Radšej v exteriéri

Pred stretnutím s osobami vo vyššom veku, chronicky chorými, tehotnými ženami či inými osobami náchylnými na infekcie je podľa hlavného hygienika dôležité vyhnúť sa rizikovým miestam.

"Zvlášť takým, kde väčší počet ľudí trávi dlhší čas bez respirátorov," skonštatoval s tým, že pred návštevou je vhodné sa otestovať aspoň samotestom.

Odporučil tiež stretávanie sa v exteriéri.

"Počas návštev a voľnočasových aktivít využite príležitosť byť v exteriéri. Ak vám to počasie či situácia nedovoľuje, často vetrajte a zabezpečte, že nebudete spolu sedieť vo vydýchanom vzduchu," dodal.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie Veľká noc koronavírus

2022-04-13 05:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia