Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NEDOVOĽTE, aby ZLÉ časy vplývali na vaše krásne a ZDRAVÉ vlasy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Andreshkova Nasťa/Shutterstock.com)

Nielen stres z obavy o našu budúcnosť, ktoré vo výraznej miere ovplyvnila súčasná kríza, ale aj podmienky okolitého prostredia patria k tým, ktoré na naše telo a hlavne vlasy pôsobia negatívne.

Prvým a najzrejmejším dôvodom je, že nízke teploty vonku a suchý vzduch v interiéri vlasy oslabujú a robia ich krehkými a matnými. Nosenie klobúkov a čiapok vedie k tomu, že vlasy sú neustále elektrizované a namáhané. A nezabudnite sem pridať fakt, že v zime dostávame menej vitamínov, čo tiež negatívne ovplyvňuje stav vlasov i celého tela.

Ako teda prečkať tieto ťažké časy tak, aby si to neodniesli vaše krásne a zatiaľ zdravé vlasy?

Čítajte ďalej a v niekoľkých tipoch sa dozviete viac.

Aj v zime potrebujú vaše vlasy správnu starostlivosť

Ako sa mení ročné obdobie, mení sa aj typ vlasov. Ak ste v lete bojovali s ich väčšou mastnotou, v zime ich potrápi suchý vzduch.

Centrálne vykurovanie a nosenie zimných čiapok môže spôsobiť zvýšenú suchosť a svrbenie pokožky hlavy a častejšiu tvorbu lupín. S nástupom chladného počasia si preto vyberajte šampón a kondicionér adekvátny aktuálnym požiadavkám vlasov.

Tým môže byť napríklad aj NANOGEN, ktorý okrem hustoty a krásy vlasov podporí aj ich zdravie, vďaka čomu vám nebudú tak často vypadávať. Mať takýto prípravok, ktorý obsahuje všetky dôležité zložky starostlivosti o vlasy v jednom, je dnes predsa nevyhnutnosť nielen u žien.

Pozor na aplikáciu bezoplachový prípravkov

Vieme, že krása je dôležitá aj v zime a preto si vlasy často upravujeme lakmi, gélmi alebo inými podobnými bezoplachovými prípravkami. Pod čiapkou sa ale vytvára „skleníkový efekt“, ktorý ovplyvňuje úroveň mastnoty pokožky hlavy.

Ak sú korienky pravidelne ošetrované bezoplachovými prípravkami, vlasy získajú neupravený vzhľad rýchlejšie ako zvyčajne. Preto s nimi opatrne, nanášajte ich striktne podľa návodu a v minimálnom množstve.

FOTO: solominviktor/Shutterstock.com
Zobraziť galériu (2)
FOTO: solominviktor/Shutterstock.com  (Zdroj: solominviktor/Shutterstock.com)

Nájdite si čas na návštevu kaderníka

Nečakajte do jari a zájdite do salónu a osviežte si vlasy aj teraz v zime. Pravidelné návštevy kaderníka a strihanie rozštiepených končekov vlasov pomôže predísť dehydratácii vlasových korienkov, zabráni lámavosti vlasov a umožní rovnomernejšie rozloženie živín po celej ich dĺžke.

Rozštiepené končeky vlasov navyše často vedú k tomu, že sa vlasy začnú zamotávať a deformovať, čo vedie k strate zdravých prameňov.

Dodajte vlasom výživu s maskami

Krásne a dobre upravené vlasy začínajú zdravím pokožky hlavy. Nie je to však iba o výživných produktoch na pleť a tvár. Bohatý arzenál hydratačných a výživných prípravkov sa oplatí využiť a aplikovať aj na ochranu  vlasovej pokožky.

Ak si na tento účel nemôžete dovoliť návštevu spomínaného kaderníka, vyskúšajte účinné masky na vlasy, ktoré si dokážete urobiť aj doma. Základné prvky výživy vašich vlasov veľmi často nájdete aj v chladničke alebo komore.

Minimalizujte poškodenie vlasov výberom správneho materiálu pokrývky hlavy

V zime suchý a chladný vzduch vlasom škodí, takže nosenie čiapky alebo klobúka je základ úspechu. Má to však malý háčik! Neustále trenie o čiapku, šatku alebo kapucňu vytvára vo vlasoch statickú elektrinu, ktorá zvyšuje tvorbu mazu a oslabuje ochranné vlastnosti vlasov.

Aby ste tomu zabránili, rozhodnite sa pre vhodný materiál - prírodnú vlnu, kašmír a hodváb a samozrejme vždy používajte kondicionér na vlasy.

Uvidíte, že aj tieto jednoduché kroky sa postarajú o to, aby náročné podmienky na vaše vlasy nemali žiadny negatívny vplyv.

Viac o téme: ZdravieVlasy PR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9