Keď sa HANBÍTE za svoje intímne partie: Priebeh OPERÁCIE, o ktorej sa moc NEHOVORÍ!

Zdroj: gettyimages.com
2021-08-04 18:00:00

Ženské telo je krásne, avšak hormóny s ním občas robia veci! Napríklad spôsobia, že „tam dolu“ sa isté partie priveľmi zväčšia. Prekážajú pri každodennom fungovaní a určite aj milovaní. Čo s tým?

Príroda je majsterkou tvorby, no zároveň má niekedy zmysel pre humor. Ako inak by bolo možné, že napriek tomu, že máme párové orgány, nie sú rovnaké? Vaše pravé oko sa určite trochu líši od ľavého. Rozdielne sú prsníky, uši, ruky... Zvyčajne sú rozdiely minimálne a ani si ich nevšimneme. Keď je však jeden pysk ohanbia zásadne iný než druhý, prípadne keď sa oba zväčšia tak, že je život s nimi diskomfortný, nie je na škodu požiadať o pomoc lekára.

Čítajte tiež: POTRAVINY, ktoré vás udržia tam dole FIT: Čo dať do ÚST, aby INTÍMNYM partiám bolo dobre

Úprava pyskov ohanbia, teda zákrok, ktorému sa hovorí labioplastika, je dnes úplne štandardná operácia, ktorú podstupujú ženy rôzneho veku. Dôvodom môže byť snaha o svieži a mladistvý vzhľad intímnych partií a rovnako tak zlepšenie kvality života,“ hovorí MUDr. Jana Kubicová–Košťálová z Chirkoz Medical Clinic.

Čo krok, to nepríjemný pocit

Zväčšené pysky sa totiž o seba trú, čo môže spôsobovať nepríjemný diskomfort. Takto „obdarená“ žena si nemôže užiť bicyklovanie, beh, nepohodu dokáže vytvoriť aj obyčajné sedenie a plávanie alebo leňošenie na pláži. 

„Problém však môže byť taktiež ,len‘ estetický, ako sú aj rôzne druhy asymetrie týchto partií. Jeden pysk môže byť väčší ako druhý, raritou nie je ani to, že pysky sú zväčšené iba v niektorej ich časti,“ dodáva lekárka.

Hojenie rany je polovica úspechu

Tento operačný zákrok sa dnes už robí v lokálnej anestézii. 

Zvyčajne je hotový do hodiny, niekedy aj skôr, ale, čo je dôležité, mala by mu predchádzať konzultácia s lekárom. Pacientka musí byť vopred poučená o samotnom zákroku, ako aj o pooperačnom priebehu a ošetrovaní. Dobre vykonaný zákrok totiž nie je ešte zárukou požadovaného efektu, rovnocenný podiel má aj dodržiavanie pooperačnej starostlivosti, ako je zvýšená hygiena inkriminovaných partií najmä po návšteve toalety a, samozrejme, potrebný domáci pokojový režim, t. j. žiadna fyzická námaha, šport a podobne,“ upozorňuje MUDr. Jana Kubicová-Košťálová.

Po samotnom zákroku ostáva pacientka nejaký čas v zdravotnom zariadení na sledovanie lokálneho nálezu, ako aj celkového stavu, a to približne pol až jednu hodinu podľa okolností. 

Bezprostredne po zákroku totiž môže dôjsť ku krvácaniu, preto aplikujeme na ranu preventívne chladné obklady. Následne klientka v prípade stabilizovaného celkového stavu a lokálneho nálezu odchádza v sprievode druhej osoby domov,“ dopĺňa lekárka.

Pokojový režim s vyvýšenými dolnými končatinami a správna hygiena sú na zahojenie pooperačnej rany veľmi dôležité.

Pooperačná starostlivosť

Ako bolo vyššie uvedené, dôležitý je pokojový režim trvajúci najmenej týždeň a voľné oblečenie (sukňa, pančušky, legíny) z  priedušnej látky, aby operované miesto nebolo zbytočne utláčané a bolo udržiavané v suchu s minimálnym potením inkriminovanej oblasti. Operované miesto jednoducho potrebuje „vzduch“, odporúča sa nosiť slipová vložka s dezinfekčným roztokom ako prevencia infekcie v rane. 

„Až po niekoľkých dňoch odporúčame repíkový kúpeľ. Repík pomáha hojeniu, ale ak sa aplikuje príliš dlho, rana sa môže rozmočiť a to určite nie je dobré,“ upozorňuje MUDr. Jana Kubicová-Košťálová. 

Samozrejme, prvé týždne po zákroku sa neodporúča ani šport, ani milovanie.

Znova všetko cítim!

Alebo nie?

„Citlivosť v týchto oblastiach, respektíve v mieste operačnej rany bude určitý čas znížená ako po každom operačnom zákroku, keď dôjde k prerušeniu kožných vetiev nervov prebiehajúcich v podkoží celého tela. Ale iba dočasne. Jazva vyzrieva pol roka až rok po určitých typoch operačného zákroku a s tým je spojená aj regenerácia nervových vlákien, a teda aj obnova citlivosti. Pokiaľ sa po operácii dodrží odporúčaný postup, určite sa časom všetko vráti do normálu,“ má pre všetky ženy dobrú správu lekárka.

K tomu si pripočítajte zvýšenú kvalitu života, pohyb bez nepríjemných pocitov a obmedzení a už žiadne ostýchanie, keď sa vyzlečiete. Nové sebavedomie môžete získať bez ohľadu na vek, v ktorejkoľvek fáze života. 

Labioplastika nie je vekovo obmedzená, no neodporúčame ju ženám, ktoré plánujú v krátkom čase otehotnieť. Dôležité je tiež správne načasovanie operácie, ktoré je hneď po menštruácii. Nie je totiž vhodné, ak dôjde k znečisteniu operačnej rany menštruačným krvácaním,“ spresňuje odborníčka z Chirkoz Medical Clinic.

Na záver má ešte jednu dobrú správu: „Aj keď je tento problém hormonálnou záležitosťou a, úprimne, hormóny sa so ženami ,pohrajú‘ pomerne často, má skúsenosti, že sa pysky ženám po labioplastike už nezväčšili a užívajú si v tomto zmysle plnohodnotný život.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie operácia intímne partie labioplastika

2021-08-04 18:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: Tlačová správa

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia