Je to AKTUÁLNE: Ambulantní LEKÁRI začali OČKOVAŤ proti ochoreniu COVID-19

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-01 18:00:00

Ambulantní lekári začali vo štvrtok oficiálne očkovať proti ochoreniu COVID-19. Podávať budú očkovaciu látku Comirnaty od spoločnosti Pfizer/ BioNTech. Na brífingu v Dolnom Kubíne to oznámil premiér Eduard Heger (OĽANO).

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) doplnil, že zatiaľ sa zapojilo 290 všeobecných lekárov aj pediatrov.

"Hľadáme všetky cesty, aby sa percento zaočkovanosti čo najviac zvýšilo. Očkovanie u všeobecných lekárov a pediatrov je jednou z nich. Budeme znovu podporovať mobilné očkovacie tímy, očkovanie v závodoch a vo firmách alebo vylúčených komunitách. Snažíme sa prinášať občanom čo najviac možností voľby," povedal Lengvarský.

Čítajte tiež: Nepríjemný SIGNÁL, že nezvládate HORÚČAVY: Pohľad na NOHY prezradí letný PROBLÉM

"V diskusiách s prvými zaočkovanými, ale aj lekárkou sme mohli počuť, ako veľmi oceňujú, že vakcína je k nim najbližšie, ako sa dá. Ďalšou dobrou správou je, že sa bude v týchto ambulanciách očkovať vakcínou Pfizer. Všetky vakcíny sú bezpečné a účinné. Ale vieme, že o túto vakcínu je veľký záujem, preto ju budú mať ambulantní lekári k dispozícii," uviedol premiér.

Výzva pre lekárov

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová vyzvala lekárov, aby sa zapojili.

"Aby tí, ktorí váhajú, či sa do tohto programu zapojiť, neváhali a vytvorili komfort pre svojich pacientov. Ak nám ide o to, aby sa ochránila najväčšia časť spoločnosti, iný spôsob zatiaľ nepoznáme," dodala Jurinová.


Tagy:
očkovanie lekári Covid-19

2021-07-01 18:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia