Viete, ako si BEZPEČNE a jednoducho pomôcť pri BOLESTI svalov, kĺbov a šliach?

Zdroj: inPHARM
2021-04-29 10:00:00

Aj vy paríte k tým, ktorí majú sedavé zamestnanie a víkend sa snažíte využiť na pohybové aktivity? Alebo fyzicky pracujete a máte zatvrdnuté svaly, natiahnuté a presilené šľachy, sprevádzané bolesťou? Častokrát býva pridružená aj bolesť kĺbov a chrbtice.

Moderná forma liečby bolesti

Pri liečbe bolesti je čoraz väčšia snaha hľadať nové látky a liekové formy, ktoré nie sú zaťažujúce pre ľudský organizmus, a zároveň dokážu zabezpečiť požadovaný účinok. Zaujímavým aplikačným miestom je koža, kedy sa využíva jej schopnosť na resorbovanie látok, ktoré sú rozpustné v tukoch, alebo v nich obalené, priamo v mieste bolesti.

Tým sa zároveň znižuje riziko vedľajších, hlavne tráviacich ťažkostí. Výhodou náplasťovej formy je aj možnosť postupného uvoľňovania účinných látok v priebehu dňa.

Bezpečnosť aplikácie závisí od obsahových látok

Náplasti môžu obsahovať rôzne účinné látky. Napríklad náplasť s účinnou látkou diklofenak, sa odporúča používať na čo najkratšiu možnú dobu 3 dni, maximálne 7 dní, nesmú ju používať deti a mladiství do 16 rokov. Nesmie sa kombinovať s inými liekmi, ktoré obsahujú diklofenak alebo s inými protizápalovými liekmi zo skupiny NSAID a nesmie sa dané miesto vystaviť slnečnému žiareniu. Naproti tomu liečivé náplasti s rastlinnými extraktmi takéto obmedzenia väčšinou nemajú, môžu sa aplikovať opakovane na bolestivé miesta podľa potrieb pacienta.

 Náplasť s rastlinnými zložkami a 24 hodinovým pôsobením

V lekárňach je dostať LENI complex náplasť  s 24 hodinovým pôsobením určenú na bezpečnú a šetrnú liečbu bolesti pohybového aparátu. Obsahuje extrakty z prírodných látok - Pycnogenol®, harpagofyt a eukalyptus. Každá z týchto zložiek má svoje špecifické účinky, pôsobiace proti bolesti, stuhnutosti a zápalu. Je možné sa s ňou aj sprchovať – neodliepa sa, aplikovať ju opakovane na to isté miesto a ísť s ňou na slnko. V prípade potreby sa môže kombinovať aj s inou liečbou vďaka tomu, že nevykazuje liekové interakcie.

Náplasť je možné kombinovať aj s LENI gélom, ktorý obsahuje, okrem harpagofyta aj extrakt z Boswellie, túžobníka brestového a čili papričiek, ktoré zabezpečujú jemne hrejivý účinok. Gél by sa mal aplikovať na suchú kožu v priebehu dňa alebo cca 30 min. po sprchovaní.

Skúsenosti z praxe

V praxi sa osvedčili napr. u mladého chlapca, ktorý trpel vážnymi migrénami, kvôli ktorým skončil v nemocnici. Keď prišiel do školy tieto stavy sa mu opakovali. 

Matka nakoniec vyhľadala pomoc v zdravotnom centre Hippokrates, kde po vyšetrení pani doktorka Točíková zistila, že ide predovšetkým o silný spazmus svalov na krku a pleciach, ktoré mu spôsobovali stiahnutie ciev a migrény. Nakoniec našli riešenie práve v preventívnom a liečebnom aplikovaní LENI náplastí s rastlinnými zložkami, ktoré zabránili stuhnutosti svalov zo stresu a migrény sa znížili a postupne ustali. Osvedčili sa aj pri bolestiach krížov, kolien a Achillovej šľachy. Najlepší účinok sa dosiahol pri kombinácií gélu a náplasti.

Viac informácií nájdete na: www.akodlhsiezit.sk.

PharmDr. Katarína Sidorová 

Fotogaléria


Tagy:
bolesti kĺby PR článok

2021-04-29 10:00:00  |  Foto: inPHARM  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia