Zhlboka sa nadýchnite s jarnou silou prírody: Nájdete ju v jarnej homeopatickej lekárničke

Zdroj: PR článok
2021-04-01 10:00:00

Počas zimy sa naše telo musí vyrovnávať  s nedostatkom svetla, ale prílišným množstvom zaťažujúcej stravy. Menej spí a zažíva viac stresu. Má menej pohybu, ale musí viac bojovať so zimnými infekciami. Je prirodzené, že s prichádzajúcou jarou sa usiluje načerpať čo najviac síl z prírody.


Jar prebúdza naše telo... 

Tento rok je však po zime ešte viac vyčerpané, pretože okrem bežných „zimných“ problémov muselo bojovať aj zo strachom z prebiehajúcej pandémie, ktorá zmenila nielen naše životy, ale aj celkový pohľad na hodnotu zdravia. 

Vďaka opatreniam, mnohí častejšie ako predtým hľadáme silu v prírode. Tá nám dokáže pomôcť aj doma, v podobe prírodných liečiv, ktoré naše telo nielen posilnia, ale dokážu pomôcť aj pri zdravotných problémoch, ktoré, napriek prospešnosti, so sebou prináša aj toto príjemné ročné obdobie.

Jarná lekárnička pre zdravie nosa...

S pekným počasím opäť prichádzajú sezónne alergie. Sezónna peľová alergia je najrozšírenejšia alergická reakcia.

Oči neznesiteľne svrbia, pália a slzia. Pridáva sa svrbenie nosa a podnebia, kýchanie a vodnatý výtok z nosa. Alergie opakovane trápia až 40 % populácie a prejavujú sa najmä tzv. sennou nádchou. Laikmi zaužívané označenie senná nádcha je však nepresné, pretože nejde o alergiu na seno, ale o alergiu na pele v prírode, odborne označovanú ako peľovú alergiu, resp. polinózu. Cez sliznicu nosa alebo očných spojiviek sa do organizmu dostávajú drobné peľové zrnká obsahujúce bielkoviny, ktoré organizmus rozoznáva ako alergén a spúšťa alergickú reakciu. 

Dajte sennej nádche do nosa!

Peľová alergia je reakcia tela, ktorej sa nedá vyhnúť, pretože vdýchnutiu peľu v ovzduší nedokážeme zabrániť. Pozitívnou správou však je, že správnou liečbou sa dá zmierniť, či úplne utlmiť. Liečba alergie je dlhodobá a mnohí pacienti robia chybu, že sa liečia len v období, keď majú alergické príznaky. Neliečená alebo nedostatočne liečená alergická nádcha môže prejsť do chronickej fázy, viesť k nižšiemu prahu citlivosti pacienta pri opätovnom kontakte s alergénom, k zosilneniu prejavu symptómov, ale aj k rozvoju zápalu v dolných dýchacích cestách v podobe astmy.  

Liečbu a diagnostiku alergií zabezpečujú alergológovia. Základným nefarmakologickým preventívnym a liečebným opatrením je eliminácia pôsobenia vyvolávajúcich alergénov. Jednoducho povedané, vyhýbanie sa alergénom v takej miere, ako je to len možné. Všetky ťažkosti spojené s alergickou nádchou však vieme zdolať použitím prípravku z jarnej lekárničky, sRHINALLERGY. 

RHINALLERGY

  • Je homeopatický liek, ktorý sa používa na symptomatickú liečbu alergickej nádchy.
  • Má komplexné zloženie a pôsobí na všetky symptómy peľovej alergie. 
  • Nevyvoláva ospalosť.
  • Nie sú známe žiadne nežiadúce účinky. 
  • Nie sú známe interakcie s inými liekmi, preto je vhodný na kombináciu s inými liekmi. 
  • Je vhodný pre všetky vekové kategórie. 
  • Vhodný je aj pre citlivé a rizikové skupiny – tehotné ženy, dojčatá, aj pre pacientov užívajúcich veľa liekov. 
  • Umožňuje prispôsobiť dávkovanie v závislosti od veku a stavu pacienta.  

Jarná lekárnička pre zdravé trávenie.., ale aj pre zdravie črevného mikrobiómu...

Najlepšie fungujúce trávenie je také, o ktorom ani nevieme. Keď však prídu problémy v podobe bolestí a ťažoby žalúdka, nafukovania, pálenia záhy, refluxu či nadmernej ospalosti po jedle, aj ten najúžasnejší pôžitok z jedla sa stráca.   

Počas zimy sme „skúšali“ náš tráviaci trakt energeticky náročnými jedlami, s nedostatkom ovocia a zeleniny a už o chvíľu musí byť pripravený na bohatú nádielku dobrôt veľkonočného stola. Očakávané gurmánske zážitky nám však môžu prekaziť tráviace ťažkosti. A to nielen počas veľkonočných sviatkov. Pre mnohých sú problémy s trávením celoročnou nočnou morou. Jarná homeopatická lekárnička však ponúka účinnú pomoc. 

Gastrocynesine

  • pomáha pri pocitoch bolesti a ťažoby žalúdka, nafukovaní, pálení záhy, ospalosti po jedle, gastroezofagálnom refluxe. 
  • Je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy, pre deti do jedného roka, aj pre všetkých ľudí s problémami so žalúdkom. 
  • Nemá žiadne interakcie s inými liekmi.
  • Nevyvoláva ospalosť.

A keď sme už pri zdraví tráviaceho traktu, sídli v ňom aj náš „druhý“ mozog, črevný mikrobióm. Okrem toho, že tvorí až 80 percent imunity, zohráva dôležitú úlohu v prevencii a liečbe niektorých civilizačných a chronických ochorení. Dôležité však je, aby fungoval v rovnováhe. Pre jej udržiavanie nájdeme pomoc v homeopatickej jarnej lekárničke.

Nové probiotikum Osmobiotic je jedinečným spojením dostatočného počtu konkrétnych kmeňov bifidobaktérií a laktobacilov, ktoré majú priaznivý vplyv na tráviaci trakt a najmä na jeho tranzit. Pomáha pri riešení problémov s vyprázdňovaním, prispieva k úprave črevnej mikrobioty a stimulácii imunitného systému. Jeho jedinečnosť spočíva aj v patentovanej technológii mikroenkapsulácie, pri ktorej sú baktérie chránené v ochrannej lipidovej vrstve. Akumulácia lipidových kvapiek na povrchu umožňuje obaliť každý kmeň a chrániť ho pred kyslým prostredím žalúdka. Táto technológia až 5-násobne zvyšuje mieru prežitia probiotických kmeňov a ich schopnosť kolonizovať črevo.

Osmobiotic

  • Výhodou týchto probiotík je možnosť použitia pre všetky vekové kategórie. Pre dojčatá sú určené kvapky, pre staršie deti  v ústach rozpustný prášok s malinovou príchuťou a pre dospelých vrecká s rozpustným práškom.
  • V tehotenstve zlepšuje tráviace ťažkosti, najmä v závere gravidity. 
  • Vhodné je aj pre ľudí s lepkovou alebo laktózovou intoleranciou.  
  • Obnovuje črevnú mikrobiotu. 
  • Má priaznivý vplyv na črevný tranzit. 
  • Obnovuje správne fungovanie gastrointestinálneho traktu. 
  • Pozitívne vplýva na imunitu. 

Jarná lekárnička na problémy, o ktorých sa nahlas nehovorí...

V električke radšej postojíte a  neodkladná práca za počítačom vám spôsobuje utrpenie? Sústreďuje sa celé vaše prežívanie len na jeden bod tela? Na ten, o ktorom sa nahlas nehovorí?  

Na hemoroidné ochorenie sa síce neumiera, ale človeku dokáže poriadne znepríjemniť nielen pracovný, ale aj osobný  život. „Koronakríza“ problémy s týmto chúlostivým problémom len vystupňovala, pretože sme viac sedeli doma a automaticky sme prichádzali o pohyb.  A pritom v jarnej lekárničke existuje účinné a jednoduché riešenie.

Avenoc

  • je homeopatikum na liečbu hemoroidov, zápalu konečníka či trhlín v jeho okolí. Pozostáva z prírodných látok – pivonka lekárska, blyskáč jarný a nachádza sa v ňom amylokaínhydrochlorid, adrenalín a lanolín.
  • Nespôsobuje podráždenie sliznice, nemá vedľajšie účinky a pri jeho aplikácii buď vo forme masti alebo čapíkov by malo zlepšenie nastať do 7 dní.
  • Je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy.

Jarná lekárnička pre našu psychiku...

V dnešnej dobe sa obávame najmä o fyzické zdravie, ale fyzické a psychické zdravie sú spojené nádoby. Zlá fyzická kondícia ovplyvňuje psychické prežívanie a naopak, psychické problémy významne ovplyvňujú fyzické zdravie človeka. Aj preto je dôležité, aby sme využili každú príležitosť pomôcť krehkej psychike zostať v rovnováhe. Najprijateľnejšia je pomoc z prírody, v ktorej dnes veľa ľudí hľadá alternatívu. 

Sédatif PC

  • je zložený z viacerých homeopatických zložiek. Obsahuje nechtík lekársky, lastovičník väčší, ľuľkovec zlomocný, kalinu obyčajnú, prilbicu tuhú a ružencovec obyčajný. Uvedená kombinácia zložiek pôsobí pri úzkostných stavoch, precitlivenosti, nervozite a podráždenosti (zdroj: MateriaMedicaHomoepatica).
  • Sedatif PC je nenávykový.
  • Cez deň neutlmuje.
  • Môže sa užívať s inými liekmi.
  • Odporúčané denné užívanie je trikrát denne 2 tablety: ráno, na obed a večer. Liečba nesmie presiahnuť 2 týždne. Ak po 7 dňoch symptómy pretrvávajú alebo sa zhoršujú, pacient by sa mal obrátiť na svojho lekára.

Jarná lekárnička pre zdravú kožu...

Cítite sa dobre vo vlastnej koži?

Koža je pre naše telo najväčšou ochrannou bariérou a aj keď jej prvé jarné lúče prospievajú, jej odhalené časti sú zraniteľnejšie. Pri pobyte v prírode sa častejšie objavujú drobné poranenia, podráždenie po styku s bodavým hmyzom a rastlinami, ale aj odreniny pri športe.

Aj keď neraz mávneme rukou „veď to nič nie je“, poranenia kože netreba podceňovať. Aj cez tú najmenšiu ranku na koži sa totiž môžu do nášho tela dostať škodlivé mikroorganizmy a spôsobiť zápal. Jarná lekárnička ponúka hneď dvoch pomocníkov na rýchle ošetrenie poranení kože.

CICADERMA

  • je dermálna masť, ktorá má podporný účinok pri liečbe drobných popálenín kože, začervenaní kože po slnení, pri drobných poraneniach, po uštipnutí hmyzom, odreninách, povrchových ranách, trhlinách, popraskanej kože, podráždení kože.
  • Pri používaní CICADERMA nie sú známe žiadne liekové interakcie.  

DAPIS gel

  • je kozmetický výrobok so 100 % prírodnými účinnými látkami, bez parabénov a parfumácie, ktorý upokojuje pokožku pri miernych prejavoch svrbenia, napríklad po poštípaní hmyzom. 
  • Gél sa ľahko sa rozotiera nezanecháva mastnú pokožku a príjemne chladí. 

Jarná lekárnička pre vaše svaly...

Rozhodli ste sa s prichádzajúcu jarou začať sa konečne viac hýbať? Dobrá voľba, ale...

Začiatok „pohybovej sezóny“ môže byť po dlhodobom ničnerobení pre náš organizmus príliš veľkým „sústom“ a telo na zvýšenú záťaž reaguje rôznymi príznakmi. Organizmus totiž nemá rád extrémy. Keď ho preťažíme bolí, tuhne, cítime napätie a ľahko môže prísť aj k jeho preťaženiu a úrazom.

Aj pri rozumnom dávkovaní pohybu a zvýšenej opatrnosti si môžeme „vybehať“ či „vycvičiť“ boľavé svaly, spôsobiť natiahnutie, vyvrtnutie, natrhnutie, odreniny, opuchy, pomliaždeniny. Dlhý zoznam „rizík z pohybu“ má v jarnej lekárničke jedno účinné riešenie.    

ARNICALMe

  • sú prírodné produkty obsahujúce extrakt z čerstvej Arniky horskej v optimálnej 7 % koncentrácii v dvoch formách;
  • špeciálna receptúra prináša vďaka jemnej krémovej štruktúre príjemný pocit z masáže,
  • nezanecháva mastný film a nevysušuje pokožku, naopak ju osviežuje. 

Osviežujúci gél ARNICALMe roll on je upokojujúci osviežujúci gél. Je účinný na uvoľnenie svalového napätia. Praktická roll on forma umožňuje nielen jeho pohodlné nanášanie, ale zároveň má automasážny účinok.   

Tonizujúci krém ARNICALMe cream je vhodný pri pocite únavy a preťaženia svalov. Podporuje nielen regeneráciu po námahe, ale aj príjemne osviežuje pokožku. Je vhodný na masáž väčších plôch tela. 

Fotogaléria


Tagy:
jar príroda PR článok

2021-04-01 10:00:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia