Jarné upratovanie si môžu ODSKÁKAŤ vaše PĽÚCA: Ako sa ZACHRÁNIŤ pred negatívnymi účinkami

Zdroj: gettyimages.com
2021-03-04 12:00:00

Rana pod pás pre všetky milovníčky čistoty! Ak sa chystáte na jarné upratovanie svojej domácnosti, mali by ste zbystriť pozornosť. Čistota je síce fajn, no škodí ženskému zdraviu. Vedci ju dokonca prirovnávajú k fajčeniu! Ako sa vyhnúť negatívnym účinkom? 

Hoci stará ľudová múdrosť hovorí, čistota pol života, nie vždy to tak je. Obzvlášť vtedy, ak patríte medzi ženy, ktoré sledujú každé zrnko prachu na stole a neboja sa zaútočiť účinnými zbraňami v podobe čistiacich prostriedkov. Tu je problém. Podľa nórskej štúdie nežnejšie pohlavie, ktoré pravidelne a často upratuje, trpí zníženou vitálnou kapacitou pľúc. Najhoršie na tom boli upratovačky, ktoré sa tým živia a prichádzajú oveľa častejšie do kontaktu s rôznymi čistiacimi prípravkami.

Vedci sú odvážni a upratovanie s využitím bežných čistiacich prostriedkov prirovnávajú  k vyfajčeniu jednej škatuľky cigariet. Ženám tak hrozí zvýšené riziko vzniku astmy a iných chronických respiračných ochorení.

Darujte si čas a pohodu v jednom

Upratovanie patrí ku každodenným činnostiam v domácnosti, nedá sa mu úplne vyhnúť. Môžete však oprášiť rady starých mám a na udržanie čistej domácnosti využiť citrón, ocot a jedlú sódu, čím minimalizujete riziko. Inou možnosťou je, celé upratovanie si uľahčiť a nechať to na iných! 

Existuje spôsob, ako sa postarať o dokonalú čistotu vo svojej domácnosti. Čo je na tom najlepšie, nebudete vystavení žiadnemu riziku. Vaše zdravie neutrpí a vy sa budete tešiť z uprataného bytu. Príjemným benefitom je oddych. Blíži sa predsa Deň žien, takže je o to väčší dôvod, prečo si dopriať relax. Stačí prenechať upratovanie na tím zo zavas.sk!

Môžete sa venovať sebe a svojim obľúbeným činnostiam, zatiaľ čo váš byt bude v dobrých rukách. V rukách odborníkov s negatívnym covidovým testom, ktorí sa postarajú o upratanie všetkých miestností, v prípade potreby vás odbremenia od žehlenia alebo umývania okien. Využite čas príjemnejšie a nechajte to na odborníkov. To sa hodí hlavne teraz v tomto období, kedy je načase pustiť sa do veľkého jarného upratovania.  

Pri príležitosti Dňa žien môžete s pokojným svedomím obdarovať samú seba pätnásťpercentnou zľavou na službu od zavas.sk. Ukážte, ako si ceníte svoj čas, ktorý môžete stráviť zmysluplnejšie ako upratovaním. V zhrnutí objednávky zadajte PROMO kód MDZ15. Po kliknutí na „Overiť kód“ sa zľava uplatní automaticky. 

Fotogaléria


Tagy:
upratovanie zdravie prevencia

2021-03-04 12:00:00  |  Foto: gettymages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia