Chráňte svoj organizmus pomocou hotových protilátok z prírody

Zdroj: Pixbay
2021-03-02 10:00:00

Príroda má v sebe zakotvený kolobeh života a smrti, a všetko má svoj význam. Človek skúmal prírodu oddávna, vďaka čomu vie aj jej dary cielene využiť. Jednou z úžasných a dokonalých látok je materské mlieko.

Najdokonalejšie je v prvých 3 dňoch života – nazývané aj kolostrum, lebo práve vtedy obsahuje okrem živín najviac imunologicky aktívnych látok, ktoré chránia novonarodené  dieťaťa pred infekciami. Rovnaké je to aj u zvierat – cicavcov. Práve od nich vieme spracovať a využiť zvyšné kolostrum na ochranu detí a dospelých v tomto čase pandémie.

Prečo je také vzácne prvé mlieko - kolostrum?

Lebo okrem vitamínov, minerálov, stopových prvkov a dôležitých bielkovín pre rast dieťaťa, obsahuje vo väčšom množstve látky, ktoré ho chránia pred infekčnými chorobami.

Imunologicky aktívnymi látkami v materskom mlieku sú protilátkové imunoglobulíny, ktoré dokážu rozpoznať a vychytávať rôzne vírusy a baktérie, ktoré spôsobujú napr. infekcie dýchacích ciest  a tráviaceho traktu. Ďalšími látkami sú laktoferín a lyzozým, ktoré poškodzujú stenu nebezpečných baktérií podobne ako antibiotiká. Navyše vychytávajú v krvi železo, ktoré potom chýba baktériám a vírusom pri ich rozmnožovaní. Materské mlieko je bohaté aj na aminokyselinu prolín, ktorá prispieva k celkovej imunitnej ochrane a harmonizácii imunitného systému. Dôležitou zložkou kolostra sú aj rastové faktory, ktoré podporujú rast a obnovu tkanív. Ako vidno, ide o imunologicky aktívny „kokteil“, stvorený prírodou na ochranu tých najmenších.

Kde získať kolostrum pre liečebné účely?

Vedci zistili, že kravské, inak nazývané tiež bovínne kolostrum, je takmer identické s ľudským. Má však 4-krát vyššiu koncentráciu imunitných látok, ktoré majú vysokú protiinfekčnú aktivitu. Kolostrum patrí medzi najviac preskúmané funkčné potraviny (doplnky výživy) a jeho priaznivé účinky boli potvrdené v mnohých odborných štúdiách.

Kedy je vhodná pomoc kolostra?

Zjednodušenie by sa dalo povedať, že všade tam, kde potrebujeme podporiť protiinfekčné, protizápalové a hojivé procesy v organizme. Práve teraz v čase koronavírusovej pandémie je vhodné podporiť imunitný systém a chrániť sa preventívne. 

Špecifické je jeho pôsobenie na črevá, kde napomáha udržovať integritu črevnej sliznice, prirodzenú črevnú mikroflóru a tiež správne trávenie a  vstrebávanie živín. Pomáha nastoliť normálnu frekvenciu a tvar stolice. V populácii je veľa ľudí, ktorí trpia rôznymi poruchami črevnej integrity, čo sa môže prejavovať napr. syndrómom presakujúceho a zapáleného čreva, častou a zle formovanou stolicou, alebo naopak nepravidelnou a zriedkavou stolicu. Je všeobecne známe, že stav našich čriev má veľký vplyv na celkový zdravotný stav nášho organizmu. 

Lipozomálne kolostrum zabezpečuje najlepšie vstrebávanie a účinok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



V slovenských lekárňach je možnosť zakúpiť si lipozomálne kolostrum pod názvom COLENTER LD®. Ide o prípravok ktorý je pripravovaný z prvého mlieka kráv chovaných v čistom prostredí v USA a na novom Zélande. Spracováva sa šetrne, pričom obsah účinných látok je kontrolovaný viacerými špecifickými a vysoko odbornými metódami, čo zaručuje prípravku vysokú kvalitu. Lipozomálna technológia patrí medzi moderné a náročné farmaceutické technológie, ktorá však zaručuje veľa výhod pre spotrebiteľa. Vďaka obaleniu účinných látok vrstvou prírodných fosfolipidov dochádza k ich výrazne vyššiemu vstrebávaniu do krvi a ich ochrane pri prechode žalúdkom.

Využite dokonalý recept prírody a výhody modernej technológie pre vaše zdravie.

Viac na www.akodlhsiezit.sk

PharmDr. Katarína Sidorová

Fotogaléria


Tagy:
príroda protilátky PR článok

2021-03-02 10:00:00  |  Foto: Pixbay  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia