Ako sa zbaviť okuliarov rýchlo, bezbolestne a navždy? Revolučná metóda, ktorá vám splní sen!

Zdroj: PR článok
2021-01-18 10:00:00

Na jednej strane túžba po kvalitnom zraku bez korekčných pomôcok v podobe okuliarov či kontaktných šošoviek, na druhej strane strach z nepoznaného. Asi tak by sa dali charakterizovať pocity človeka, ktorý sa nevie odhodlať na návštevu očnej kliniky.

Poznáte to aj vy? Možno nadišiel čas zahodiť obavy. Vďaka revolučnej operačnej metóde ReLEx SMILE 3D sa okuliarov zbavíte rýchlo, bezbolestne a navždy. 

V tomto článku sa dozviete:

  • čo znamená hĺbková laserová operácia metódou tretej generácie
  • v čom tkvie výnimočnosť metódy ReLEx SMILE 3D a prečo sa jej netreba obávať
  • ako prebieha laserová operácia očí
  • ktoré sú najčastejšie mýty o laserových operáciách, ktoré by ste skutočne nemali počúvať

Veľký pokrok v oblasti mikrochirurgie oka

Jednou z najväčších chýb, ktoré pacienti robia je, že počúvajú názory ľudí a nie doktorov. Často sa stáva, že sa pojem laserová operácia očí zovšeobecňuje a že sa do jedného koša hádžu všetky operačné metódy a všetky kliniky. V tomto prípade je však generalizovanie skutočne nevhodné, priam mätúce. Faktom je, že aj na Slovensku máme niekoľko špičkových kliník, ktoré operujú najmodernejšími metódami za asistencie najšpičkovejších laserových zariadení. Máme tak možnosť vyberať a porovnávať. A túto možnosť definitívne odporúčame využiť.

Mikrochirurgia oka je totiž jednou z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich oblastí medicíny. Aktuálne najmodernejšie metódy sú metódy tretej generácie, medzi ktoré patrí aj ReLEx SMILE 3D. Tá je v ponuke napríklad najväčšej slovenskej očnej kliniky iClinic. Na rozdiel od povrchových metód, hĺbkové operácie prebiehajú vo vnútri rohovky. Nakoľko vďaka tomu nedochádza k odstráneniu epitelu rohovky, operácia je bezbolestná, pre oko príjemnejšia a prirodzenejšia, s minimálnymi pooperačnými komplikáciami a krátkou dobou hojenia. Pri zákroku sa používajú špičkové femtosekundové lasery.

ReLEx SMILE 3D – revolučná metóda vykonávaná špičkovým nemeckým femtolaserom

Jedinou operačnou metódou, pri ktorej pacient necíti bolesť počas zákroku ani po ňom je ReLEx SMILE 3D. V iClinic využívajú pri tejto metóde špičkový laser VISUMAX 500, ktorého výrobcom je nemecká spoločnosť Carl Zeiss. Laser sa vyznačuje výnimočnou rýchlosťou a najvyššou stabilitou operačného výsledku. Zákrok prebieha vnútri rohovky bez potreby rezu na rohovke a bez použitia excimerového lasera, vďaka čomu nedochádza k páleniu rohovky.

Medzi najväčšie výhody ReLEx SMILE 3D patrí:

  • nástup kvalitného videnia okamžite po operácii
  • rýchlosť zákroku – jedná sa ambulantný zákrok, po ktorom odchádzate domov
  • rýchly návrat do bežného života – do práce a k fyzicky menej náročným činnostiam už na ďalší deň po operácii
  • žiadna bolesť počas ani po zákroku
  • bez rezu a bez pálenia rohovky excimerovým laserom
  • jediná metóda, ktorá dokáže odstrániť aj vysokú krátkozrakosť do -10 dioptrií a astigmatizmus do 5 cylindrov
  • jediná metóda, pri ktorej nedochádza k vzniku syndrómu suchého oka
  • minimálne riziká pooperačných komplikácií ako napríklad slzenie či zápaly očí

Pár krokov k dokonálemu zraku

Od momentu, kedy sa rozhodnete pre operáciu očí metódou ReLEx SMILE 3D, vedie k výbornému zraku skutočne krátka cesta. Po absolvovaní komplexného vyšetrenia lekár odporučí metódu, ktorá sa najlepšie hodí na vyriešenie vášho zrakového problému. Samotný zákrok trvá len niekoľko desiatok minút od kedy vstúpite do ambulancie do kedy z nej odídete.

Samotná operácia začne znecitlivením očí anestetickými kvapkami, nakoľko ReLEx SMILE 3D prebieha v lokálnej anestézii. Pomocou femtolasera lekár vytvorí v oku tzv. lentikulu, ktorú následne vyberie cez malý otvor v rohovke. Takýmto postupom je zraková vada odstránená bez narušenia biochemických vlastností rohovky.

Na záver prejde pacient ešte výstupným vyšetrením a môže odísť domov.  

Aj ReLEx SMILE 3D za polovicu

Na záver máme pre vás jeden tip, vďaka ktorému môžete ušetriť až polovicu z ceny operácie. Naša najväčšia očná klinika iClinic, ktorá sa zároveň stala najdôveryhodnejšou značkou v roku 2020 v kategórii Očné kliniky, si pre svojich klientov pripravila skutočne zaujímavú akciu. Všetci, ktorí si objednajú niektorý z vybraných zákrokov do 31.3. 2021 ho získajú so zľavou vo výške 50%. 

Mýty, ktoré nepočúvajte

Na záver sme si pripravili pár mýtov, ktoré používajú odporcovia operácií ako argument, prečo sa nedať operovať. Veľká väčšina z nich platí nielen pre ReLEx SMILE 3D, ale aj pre iné moderné operácie očí. Okrem tých, ktoré sme už spomínali v článku, ako napríklad, že operácia bolí, prípadne že nie je možné operovať vysokú krátkozrakosť sa môžete stretnúť aj s nasledovnými:

  • Očná vada sa po určitom období vráti

Nevráti, výsledok operačného zákroku je trvalý, o čom svedčí aj doživotná garancia, ktorú poskytuje iClinic.

  • Každé oko bude operované v iný deň

Nie, nebude, operácia obidvoch očí prebieha súčasne.

  • Ak pohnete oko, môžete pokaziť celú operáciu

Okom nepohnete, nakoľko je znecitlivené a tým pádom nebudete pociťovať potrebu žmurkania. Okrem toho, oko je sledované špeciálnym prístrojom, ktorý v okamihu vypne laser, ak by oko náhodou zmenilo svoju polohu .

  • Potreba doživotného používania očných kvapiek či mastičiek 

Nie, existuje len minimálne riziko pooperačných komplikácií a prípadná potreba používania očných kvapiek je výnimočná a ak, tak len dočasná.

  • Na obdobie hojenia si treba vziať dovolenku

Nie, do práce a k bežným, fyzicky nenáročným, činnostiam sa spravidla pacienti vracajú už na druhý deň po zákroku. Po pár týždňoch budete môcť vykonávať všetky činnosti bez akýchkoľvek obmedzení.


Tagy:
zdravie oči PR článok operácia očí ReLEx SMILE 3D

2021-01-18 10:00:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia