Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NOVINKA pre pacientov, o ktorej by ste mali vedieť: Výmenným lístkom odzvonilo!

(Zdroj: gettyimages.com)

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera a ani ZP Union nebudú vyžadovať od svojich poistencov, aby nosili k špecialistom výmenné lístky. Reagovali tak na zhoršenie situácie spojenej s pandémiou nového koronavírusu.

"Spomaliť šírenie vírusu napomôže aj obmedzenie návštev všeobecného lekára z dôvodu potreby vystavenia výmenného lístka k špecialistovi. Našim poistencom preto garantujeme, že špecializovanú ambulantnú starostlivosť uhradíme aj bez odporúčania všeobecného lekára," uviedol hovorca štátnej VšZP Matej Neumann.

Čítajte tiež: Sila tejto ZELENINY nepozná hraníc: ZÁZRAK, ktorý zabráni vysokému krvnému tlaku i MŔTVICI!

Aj PR špecialista súkromnej ZP Dôvera Matej Štepianský povedal, že podobne ako počas prvej pandémie, tak aj v tomto období, s platnosťou od 1. októbra, umožnili úhradu vyšetrenia u lekárov špecialistov aj bez výmenného lístka od všeobecného lekára.

Rovnako až do odvolania nebude súkromná ZP Union požadovať výmenné lístky od všeobecného lekára pre účely vyšetrenia u ambulantného špecialistu.

"Každý, kto už má svojho špecialistu, ale ide k nemu napríklad po dlhšom čase, alebo na nové vyšetrenie, môže prísť priamo do jeho čakárne, prípadne si telefonicky dohodnúť termín. Výmenný lístok nepotrebuje," dodala jej hovorkyňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Viac o téme: ZdraviePacientiŠpecialistiVýmenné lístky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9