Zdravie začína imunitou – posilnite ju kúpeľným pobytom

Zdroj: Ensana Health Spa Hotels
2020-10-09 16:00:00

Klesajúca teplota, skracujúce sa dni a sychravé počasie. Jeseň organizmu dáva zabrať aj v časoch bez globálnej pandémie. O to viac tento rok neváhajte pre svoju imunitu spraviť niečo extra. Využite prírodné zdroje zdravia.

Brnenie nášho tela v podobe imunitného systému nás chráni pred enormným množstvom rôznych vírusov, baktérií, húb či parazitov. Jeho súčasťou sú aj fagocyty, ktoré v tele striehnu na spomenuté patogény nachádzajúce sa v ovzduší. Keď na nich narazia, použijú svoje špeciálne proteíny na to, aby sa na nebezpečných votrelcov prichytili azjedli ich. Takto pohltené patogény sú potom vo vnútri fagocytov zneškodnené. Ak sa však niektoré nechcené mikroorganizmy prebojujú cez náš ochranný štít, môžu podnietiť vznik ochorení. Je preto v našom záujme, aby bol náš imunitný systém vitálny a silný.

Základné pravidlo silnejšej imunity: starajte sa o svoje telo ako celok

K posilneniu imunity nestačí iba ráno prehltnúť všetky rôzne vitamíny. Potrebujete výdatný spánok, nutrične kvalitnú stravu aj správny pohyb, ktorý posilní vaše srdce.

„Takmer každý orgán v tele sa svojou špecifickou mierou zúčastňuje na práci imunitného systému tým, že hľadá, konfrontuje a eliminuje potenciálne “hrozby”. Ak svoje telo preťažujete a nedáte mu príležitosť na oddych a regeneráciu, prejaví sa to jeho oslabenou obranyschopnosťou,“ vysvetľuje MUDr. Boris Bánovský, medicínsky riaditeľ piešťanskej kúpeľnej siete hotelov Ensana.

Kúpeľný pobyt je ideálny nabíjač imunity

Regeneračným pobytom v cudzom prostredí uniknete zo stereotypu a oddýchnete si od každodenných myšlienok. Neoceniteľným plusom kúpeľného pobytu v porovnaní s obyčajnými výletmi však je, že tento oddych riadia ruky profesionálov, ktorí sa roky zaoberajú zdravím. Každá procedúra, aktivita aj zloženie stravy má svoj význam a prispieva k celkovej zdravotnej pohode.

Prírodné liečebné kúpele Piešťany ponúkajú túto jeseň špeciálny balíček na naštartovanie a podporu imunity, vystavaný odborníkmi. Kombinuje účinné liečivé zdroje – termálnu minerálnu vodu a bahno – a tradičné liečebné procedúry Kúpeľov Piešťany. Vyskúšate si oxygenoterapiu, termálny minerálny kúpeľ aj pobyt v soľnej jaskyni. Viac informácií a možnosť rezervácie pobytu v jednom z hotelov Ensana na piešťanskom Kúpeľnom ostrove nájdete na www.ensanahotels.com/sk.

Fotogaléria


Tagy:
kúpele imunita Piešťany PR článok kúpeľný pobyt

2020-10-09 16:00:00  |  Foto: Ensana Health Spa Hotels  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia