Neskutočné, ako táto aktivita vplýva na MOZOG: Zmení váš pohľad na svet

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-06 18:00:00

Fyzická aktivita posilňuje kondíciu, ale prináša tiež mnoho psychologických benefitov a redukuje stres. Tréning posilňuje morálno-vôľové vlastnosti, ktoré sú užitočné aj v práci.

Mozog pracuje efektívnejšie

„Či sa už potrebujete naučiť nové znalosti, lepšie zvládať stres alebo nebodaj všetko naraz, v kombinácii s cvičením pracuje váš mozog omnoho účinnejšie. Viete teda takto všetky úlohy podobnej dôležitosti zvládnuť lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie,“ hovorí profesionálny tréner Ľuboš Gsch.

Čítajte tiež: Prekonali ste INFARKT bez toho, aby ste o tom vedeli? NENÁPADNÉ príznaky, ktoré si nemusíte všimnúť

Dodal, že je dokázané, že mozog pracuje v sprievode fyzického tréningu lepšie a to má pozitívny vplyv na osvojovanie vedomostí.

„Cvičenie pomáha aj pocitovo. To vzniká vďaka uvoľňovaniu endorfínov, ktoré takto priamo ovplyvňujú náladu a dokážu tlmiť aj bolesť,“ doplnil Gsch.

Podľa odborných štúdií dokáže cvičenie pomôcť potlačiť depresiu či úzkosť veľmi efektívne a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Účinný boj s negatívnymi vplyvmi

Počas pohybovej aktivity tiež človek zvyčajne nemá čas sa zaoberať negatívnymi myšlienkami. Vyčistí si hlavu a neskôr podľa Gscha dokáže vyriešiť svoje ťažkosti. Pohyb tiež pomáha prekrviť telo a nájsť motiváciu, keď človek vidí výsledky svojej snahy. 

Cvičenie rozhodne pomôže predĺžiť aktívne roky života a zabezpečiť, aby človek vedel plnohodnotnejšie fungovať aj 'na staré kolená'. Endorfíny pomáhajú človeku skvalitniť jeho bežné dni, bude sám so sebou viac spokojný a účinne zabojuje s negatívnymi vplyvmi,“ dodáva Gsch.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie mozog cvičenie psychika

2020-07-06 18:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia