Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aby vám futsal nezničil kĺby: Výživový doplnok, ktorý ich ochráni pri každom športe!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Unsplash)

Táto halová obdoba futbalu z Južnej Ameriky s takmer storočnou históriou si našla svojich priaznivcov aj na Slovensku. Korene futsalu siahajú až do roku 1930, kedy učiteľ Juan Carlos Ceriani z Uruguaju preniesol futbal do haly.

Futsal sa najskôr hrával na basketbalových ihriskách. Jeho popularita rýchlo rástla, hlavne vďaka futbalovým úspechom Uruguaju na Majstrovstvách sveta či Olympijských hrách. Netrvalo dlho a futsal sa rozšíril do celého sveta a svojich fanúšikov si našiel aj u nás na Slovensku. Dnes u nás dokonca existuje aj oficiálna futsalová liga.

Futsal sa od klasického futbalu líši po viacerých stránkach, nielen tým, že sa hráva vo vnútri. Jeho pravidlá prinášajú niekoľko zmien, ktoré z neho robia akčnejší šport. Hrá sa na hádzanárske bránky, ktoré sú výrazne menšie ako tie futbalové. Aj počet hráčov je oveľa menší - na ihrisku sú len piati. Pri futsale sa používa menšia lopta s tlmeným odskokom, ktorá sa viac drží pri zemi. A out sa, na rozdiel od futbalu, zahráva nohou. Všetky tieto špecifiká robia z futsalu oveľa dynamickejší šport, na ktorý je radosť sa pozerať.

Futsal si môžete zahrať aj vy. Nabeháte sa pri ňom oveľa menej ako pri klasickom futbale a navyše si ho môžete užiť aj v daždivom počasí. Nezabudnite sa pred každou hrou poriadne rozcvičiť a dávajte si pozor aj na kĺby. Pre zdravie kĺbov vyskúšajte aj výživový doplnok FlexiMed od NaturaMed Pharmaceuticals. Každá jedna kapsula obsahuje glukozamín, kolagén typu II a vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu nielen pre zdravé kĺbové chrupavky, ale aj pre cievy a kosti.

Aby vám futsal nezničil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Naturamed Pharmaceuticals)

Mesačné balenie FlexiMed teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte, aj aktuálnej akcii, získate na bezplatnej linke 0800 444 203 alebo na webovej stránke www.flexi-med.sk.

Viac o téme: ŠportFutsalPR článok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9