Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Leto bez obmedzení: Takto sa môžeme vyhnúť druhej vlne koronavírusu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Slovensko sa pomaly spamätáva z obdobia, ktoré položilo na kolená nielen ekonomiku, ale hlavne ľudí samotných. Koronavírus sa ukázal v plnej sile, preto ho netreba podceňovať. Čo bude ďalej?

„Vylieči“ sa Slovensko úplne z tejto nákazy alebo sa opäť vráti? Druhej vlne koronavírusu sa dá zabrániť jednoduchým spôsobom.

Ostražitosť a disciplinovanosť. Dve slová s veľkým významom, ktoré pomohli Slovensku v boji proti zákernému ochoreniu. Hoci nemožno hovoriť o víťazstve nad chorobou, sme k tomu blízko. Záleží na každom z nás, tak si to nepokazme. Ukážme nákaze, kto sme a chráňme sa i naďalej. Okrem nosenia rúšok, umývania rúk a dodržiavania odstupu od ostatných pomôže jedinečná kampaň Zdravý občan, zdravé mesto.

Čítajte tiež: ZÁCHRANA pre váš chrbát: CVIK na stuhnuté svaly, po ktorom budete ako znovuzrodení!

Nepokazme si úspech

Slovensko sa stalo príkladom pre celý svet. Média nás opisujú ako jednu z krajín, ktorá si dokázala poradiť s nákazou vďaka rýchlemu zavedeniu opatrení i uvedomelosti občanov.

„Opatrenia sa postupne uvoľňujú, svetové média nás majú za lídrov v boji proti tomuto vírusu. Dokonca, niektorí ľudia možno už aj na nejaký vírus zabudli alebo sa spytujú, komu a načo bol celý tento humbuk s opatreniam dobrý. Mnohí ľudia si vôbec neuvedomujú, že práve vďaka našej rýchlej reakcii a disciplinovanosti sme tam, kde sme,“ potvrdzuje MUDr. Milan Závodský úspešnosť Slovenska v boji proti nákaze. 

Bola by škoda, ak by sme v tom poľavili a nepokračovali na ceste za úspešným zvládnutím choroby. 

Bojovníci za zdravie v uliciach nemeckého Düsseldorfu. (FOTO: Tlačová správa)
Zobraziť galériu (3)
Bojovníci za zdravie v uliciach nemeckého Düsseldorfu. (FOTO: Tlačová správa)  (Zdroj: Tlačová správa)

O projekte Zdravý občan, zdravé mesto

Túto cestu nám môže uľahčiť projekt Zdravý občan, zdravé mesto, ktorý kladie dôraz na prevenciu a ochranu ľudí. Ak nemáme zdravie, nie sme schopní ničoho. Ide to najcennejšie. Dobrou správou je, že ho môžeme zlepšiť. Urobte tak prostredníctvom kampane, ktorá pomôže udržať chorobu pod kontrolou. Možno práve tá prispeje k ochrane obyvateľstva pred avizovanou druhou vlnou nákazy. Výsledok? Letné mesiace, ktoré si naplno užijeme bez akýchkoľvek obmedzení. 

Už od 15. júna 2020 štartuje projekt Zdravý občan, zdravé mesto po celom Slovensku. Jeho cieľom je podpora prevencie a bezpečnosti, ktoré sú dôležité hlavne v týchto dňoch, kedy sa Slovensko spamätáva z COVID-19. Bojovníci za zdravie budú v plnej pohotovosti rozdávať balíčky „Návrat ku zdraviu“ v mene primátora vášho mesta. Balíček si budete môcť vyskladať podľa seba, môže obsahovať rúška, dezinfekcie, rukavice, bezpečnostné pokyny a iné predmety. Do projektu sa môže zapojiť ktorékoľvek mesto na Slovensku a hrdiť sa plaketou „Zodpovedné mesto“. Na to, aby ste sa stali súčasťou kampane, stačí vyplniť formulár na stránke Zalezinamnavas.sk a potom už len nasleduje dohoda o realizácii kampane v danom meste. 

Za kampaňou stojí spoločnosť Dekra Development, ktorej záleží na Slovensku a na ľuďoch. Pomáha im nájsť prácu, podporuje slovenský biznis v raste a zabezpečuje strategické poradenstvo a vzdelávanie. 

Budeme môcť povedať, že to bol len zlý sen? Že to bolo niečo, čo prišlo a definitívne odišlo? Záleží na každom z nás. Dajte najavo svoju uvedomelosť a to, že vám nie je jedno, ako to celé dopadne, kampaňou Zdravý občan, zdravé mesto. 

Leto bez obmedzení: Takto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tlačová správa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaKampaňNákazaKoronavírusChroba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9