Veľká opora pre vaše kĺby: Riešenie pre zdravé chrupavky i kosti!

Zdroj: PR článok
2019-12-16 10:10:00

Žiť s hypermobilitou musí približne každý desiaty človek. Aké problémy so sebou prináša toto ochorenie a ako sa mu dá vyhnúť? Pod hypermobilitou rozumieme zvýšenie pohyblivosti kĺbov. Tá je umožnená vďaka tomu, že ľudia s hypermobilitou majú kolagén (pevné vláknité spojivové tkanivo medzi kĺbmi), ktorý sa ľahšie rozťahuje.

 

Vznik a príčiny hypermobility nie sú dodnes známe. Lekári predpokladajú, že do veľkej miery môže mať genetický základ. Najčastejšie sa prejavuje u dievčat, najmä v staršom školskom veku. Jej výskyt sa našťastie s pribúdajúcimi rokmi znižuje a v dospelosti už je skôr zriedkavá.

Sú s ňou len problémy

Hypermobilita spôsobuje až prílišné ohýbanie kĺbov, čo zvyšuje riziko zranení. Medzi najčastejšie z nich patria rôzne vyvrtnutia, natiahnuté väzy alebo dokonca drobné natrhnutia šliach a svalov. Častým príznakom hypermobility je aj bolesť a stuhnutie kĺbov.

Problémy s hypermobilitou sa najčastejšie prejavujú na ramenných kĺboch, ale aj na čeľusti. Netreba zabúdať ani na nosné kĺby, ako sú bedrové či kolenné kĺby. Problémová môže byť aj chrbtica.

Ako ju zvládať

Či už trpíte hypermobilitou alebo nie, dôležité je dodržiavať niekoľko zásad, ktoré vám pomôžu sa vyhnúť problémom s kĺbmi alebo zbytočným vykĺbeniam.

Správne držanie tela pomáha predchádzať bolestiam chrbtice či bedier. Je dôležité si naň dávať pozor nielen pri státí, ale aj pri sedení alebo zdvíhaní ťažkých predmetov. Takisto odporúčame vyhýbať sa športom, pri ktorých je zvýšené riziko zranenia kĺbov alebo ich vykĺbenia. Medzi ne patria napríklad futbal, gymnastika, balet alebo volejbal.

Pre zdravie kĺbov je dôležitá aj správna strava, ktorá dodáva telu potrebné živiny. Dobrou voľbou je napríklad stredomorská diéta, ktorá je založená na pravidelnom prísune zeleniny, ovocia a zdravých tukov, ktoré obsahujú napríklad ryby ako losos či tuniak.

Aj výživové doplnky môžu byť pre kĺby veľkou oporou. Kapsule FlexiMed od NaturaMed Pharmaceuticals obsahujú glukozamín, kolagén typu II a vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu nielen pre zdravé kĺbové chrupavky, ale dokonca aj pre cievy a kosti.

Mesačné balenie FlexiMed teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na webovej stránke www.flexi-med.sk.

Fotogaléria


Tagy:
choroba kĺby PR článok

2019-12-16 10:10:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia