Slnkom spálená pokožka? Renovality vie, ako ju zregenerovať silou prírody

Zdroj: PR článok
2019-10-11 10:00:00

Aj vy ste to s pobytom na slnku prehnali? Časy, keď bola alabastrová pokožka symbolom krásy a prepychu sú nenávratne preč. Namiesto bielych púdrov dnes používame samoopaľovacie krémy a viac, než chladné tiene vyhľadávame prímorské destinácie a soláriá.

Nehovoriac o tom, že na ochranný faktor zabúdame rovnako, ako na zdravotné riziká spôsobené UVA a UVB žiarením.

Popáleniny od slnka nepodceňujte

Nebezpečenstvo priamych slnečných lúčov si zväčša uvedomíme až vtedy, keď rozhorúčená pokožka začne nepríjemne svrbieť a páliť. Ak sa objavia príznaky nadmerného prehriatia organizmu alebo bolestivé pľuzgiere, znamená to, že ste utrpeli popáleniny druhého stupňa a mali by ste sa dať vyšetriť lekárom. V tom lepšom prípade riskujete „iba“ dehydratáciu a šúpanie pokožky, rýchlejšie starnutie pleti, tvorbu vrások či pigmentových škvŕn a kožné problémy. Pri miernych následkoch nadmerného opaľovania vám postačí aj kozmetika. Avšak, pri výbere prípravkov po opaľovaní by ste mali byť rovnako opatrný, ako pri kúpe tých ochranných. 

Zažite dotyk prírody na vlastnej koži

Drogéria plná chémie, aromatických látok, syntetických konzervantov a umelých farbív je totiž to posledné čo vaša citlivá pokožka potrebuje. Vie to aj česká rodinná značka Renovality, ktorá ľuďom ponúka naturálnu alternatívu starostlivosti o pleť. Pozitívne účinky darov prírody transformuje studeným lisovaním semien do rastlinných olejov, ktoré vlieva do fľaštičiek z fialového skla. Špeciálne balenie pôsobí ako prirodzený filter svetla a garantuje tak bioaktívnu stálosť všetkých naturálnych zložiek. 

Regenerácia po opaľovaní

V prípade, že je na poučovanie neskoro a vaše telo je v jednom ohni, pred aplikovaním akéhokoľvek prípravku si doprajte vlažnú, no nie ľadovú sprchu bez sprchových gélov. Osušte sa jemným prikladaním uteráka, nie trením a ešte raz zvážte svoj stav. Ak je pokožka iba červená a neprejavujú sa žiadne známky úpalu či pľuzgiere, nastupuje na rad hĺbková hydratácia

Kozmetické oleje so svojimi antiseptickými revitalizačnými účinkami upokoja a zvláčnia podráždenú pokožku. Pomocnú ruku pri ošetrení popálenín od slnka vám podá olej z marhuľových jadier s čistiacim účinkom a vysokým obsahom nenasýtených esenciálnych kyselín. Rozmaznávať citlivú pokožku môžete aj uhorkovým olejom, ktorý urýchli hojenie nepríjemného začervenania. Ak ste už kvôli bronzovej pokožke toľko vytrpeli, pravdepodobne si budete chcieť hnedý odtieň udržať čo najdlhšie. Karotenoidy sú antioxidanty v mrkvovom oleji, ktorý priaznivo pôsobí nielen na regeneráciu pokožky, ale aj výdrž opálenia. Jeho aplikáciou pomôžete pleti získať prirodzený a dlhotrvajúci tmavý nádych naturálnym spôsobom. 

Po zahojení začervenania môžete k úplnému zotaveniu popálenej pokožky dopomôcť prírodnými telovými peelingami. Tie od Renovality obsahujú látku Diam Oléoactif®, ktorá účinne kombinuje dubové a kokosové aktívne zložky upokojujúce podráždenú pleť.Jemné zrnká soli odstraňujú odumreté bunky kože a esenciálne oleje svojimi aromaterapeutickými účinkami regenerujú nielen telo, ale aj myseľ. 

Prevencia je vždy lepšia než liečba

Zanedbávanie zdravia pokožky sa nevypláca. Najmä v lete prevenciu v podobe jej intenzívnej ochrany pred škodlivým žiarením vynechávame. Pritom stačí tak málo – intenzívne hydratovať telo zvonku aj zvnútra, na poludnie sa vyhýbať priamemu slnečnému žiareniu a natierať sa prípravkami s SPF faktormi.

Ak túžite po prírodnej prevencii, pri krátkom pobyte na slnku oceníte vlastnosti malinového oleja, ktorý z časti absorbuje UVA a UVB žiarenie. Okrem toho obsahuje aj vysoký podiel vitamínu E a je vhodný pre citlivú či začervenanú pokožku. 

Záležať by ste si mali dať nielen pred a počas dovolenky v prímorských oblastiach, ale aj v bežné dni. Za pravidelnú starostlivosť sa vám pokožka neskôr poďakuje krásnym opálením bez šúpania a mladistvým vzhľadom.

Fotogaléria


Tagy:
slnko PR článok spálená pokožka

2019-10-11 10:00:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia