Ako mať zdravé kĺby bez zápalu

Ilustračné foto: Unsplash/Caroline Attwood
Zdroj: Unsplash/Caroline Attwood
2019-07-11 10:00:00

Až 50 percent Slovákov zažíva problémy s kĺbmi, od častých bolestí a zápalov až po vážne ochorenia ako reumatoidná artritída. Ak ste jedným z ľudí, ktorých trápia problémy so zápalmi kĺbov alebo ak im len chcete predísť, zamyslite sa nad vaším jedálničkom.

Inšpirujte sa stredomorskou diétou

Stredomorská diéta sa zakladá na dennom príjme zeleniny, ovocia a zdravých tukov. Taktiež by ste pri nej mali obmedziť červené mäso a namiesto neho začať aspoň raz týždenne jesť ryby. Ryby, ktoré obsahujú najväčšie množstvo prospešných látok, sú makrely, lososy či tuniaky. Takáto diéta obsahuje množstvo živín, hlavne omega-3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú zmierňovať zápal a tým chránia aj vaše kĺby.

Vyhnite sa vyprážaným jedlám

Všetci vieme, že oddávať sa vyprážaným jedlám neprospieva srdcu, ale asi málokto tuší, že nie sú dobré ani pre kĺby. Vyprážané jedlá totiž obsahujú trans tuky, ktoré podporujú zápalové procesy v tele.

Pochutnajte si na zázvore

Zázvorové čaje sú zväčša spájané s nádchou a prechladnutím. Zázvor tiež dokáže posilniť imunitu a zlepšiť prekrvenie periférnych častí tela. Zároveň pomáha tlmiť zápal, vďaka čomu môže odľahčiť aj vašim kĺbom.

Dajte si vitamín D

Nedostatok vitamínu D je epidémiou tretieho tisícročia. Prejavuje sa únavou, zníženou náladou a bolesťou kĺbov. Jeho dostatok naopak pomáha predchádzať osteoporóze. Ak chcete vášmu telu dopriať dosť vitamínu D, vybehnite von, keďže telo ho získava zo slnka. Neznamená to však, že sa musíte opaľovať celé hodiny, ale už krátka prechádzka na slnku dokáže divy.

Doplňte všetko, čo vám chýba

Výživové doplnky vám ľahko pomôžu doplniť veľké množstvo živín, ktoré vo vašom jedálničku môžu chýbať a ich nedostatok môže ohrozovať zdravie vašich kĺbov. Vyskúšajte preto výživový doplnok FlexiMed od NaturaMed Pharmaceuticals. Každá jedna kapsula obsahuje glukozamín, kolagén typu II a vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu pre zdravé chrupavky, cievy a kosti.

Mesačné balenie FlexiMed teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 203 alebo na webovej stránke www.flexi-med.sk.

 

Fotogaléria


Tagy:
kĺby FlexiMed

2019-07-11 10:00:00  |  Foto: Unsplash/Caroline Attwood, NaturaMed  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia