Ktoré situácie môžu vaše oči dostať do nepohodlia? Uľavte podráždeným očiam!

Zdroj: PR článok
2019-04-18 10:00:00

Človek zvyknutý na kvalitné zrakové vnemy môže obmedzenie zraku vnímať veľmi negatívne. Dôvodov na nepohodlie očí môže byť veľa, pričom prejavy sú rôzne. Nepríjemné pocity ako svrbenie, pálenie, začervenanie očí alebo pocit cudzieho telesa v oku sú len zlomkom toho, čo môže človek prežívať.


V takýchto situáciách by všetci za kvalitné umelé slzy dali čokoľvek. Očné kvapky s obsahom kyseliny hyalurónovej pomôžu okamžite zmierniť nepríjemné pocity. Kedy by ste si ich do kabelky či ruksaku mali zbaliť?

1.     Používatelia šošoviek

Pri nosení kontaktných šošoviek môžu nastať situácie, kedy vás začnú páliť, svrbieť či bolieť oči. Nemenej výnimočné je napríklad nadmerné slzenie, znížená ostrosť videnia či vysoká citlivosť na svetlo. Takéto stavy samozrejme nie sú žiaduce. Preto je zvlhčovanie očí umelými slzami len prirodzeným krokom k normálnemu fungovaniu kdekoľvek vás nepohodlie pri nosení kontaktných šošoviek postretne.

2.     Syndróm počítačového videnia

Dlhodobý pohľad na monitor či obrazovku núti naše oči, aby pracovali intenzívnejšie. Oči sú často preťažené a vznikajú problémy. Príznaky nadmerného zaťaženia očí sú väčšinou prechodné. Únava očí je často spojená s bolesťami hlavy, rozmazaným videním alebo bolesťami krku a ramien. Okamžitú úľavu od bolesti a štípania očí prinesú kvalitné umelé slzy. Pre úplné odstránenie syndrómu počítačového videnia je navyše potrebné urobiť aj ďalšie opatrenia ako úprava osvetlenia či vymedzenie si pravidelných prestávok pri dlhodobom pozeraní na monitor či obrazovku. 

3.     Syndróm suchého oka

Najčastejšou príčinou syndrómu suchého oka je spomalená produkcia sĺz. Tá môže byť spôsobená pribúdajúcim vekom, vplyvmi vonkajšieho prostredia či napríklad užívaním niektorých liekov. Syndróm suchých očí sa tiež vyskytuje pri iných ochoreniach ako diabetes, reumatická artritída alebo problémoch so štítnou žľazou. Hoci je syndróm suchého oka nepríjemné ochorenie, dá sa liečiť. Prejavuje sa začervenaním, pálením či podráždením očí, ktoré sprevádza bodavá bolesť a nadmerné slzenie.

Okamžitú úľavu od nepríjemných symptómov poskytne zdravotnícka pomôcka Hyal Drop multi (www.hyal.sk). Šetrne zvlhčí povrch oka a vďaka nízkej viskozite, vníma oko tento roztok ako „ľahký“ a vodnatý. Očné kvapky poskytujú rýchlu úľavu s malým alebo žiadnym rozostrením videnia po aplikácii. Pokiaľ sa príznaky použitím umelých sĺz dlhodobo nezlepšujú, je potrebné vyhľadať očného lekára, ktorý urobí podrobnejšie vyšetrenia.

4.     Ak je v oku niečo navyše

Rôznymi alergiami trpí viac než polovica ľudskej populácie. Alergény, ktoré sa dostanú do očnej sliznice, spôsobujú nadmerné svrbenie, štípanie alebo začervenanie očí. Umelé slzy vás síce z alergie nevyliečia, ale pomôžu vám vyplaviť alergény z očného prostredia, čím uľavia očiam od nepríjemných pocitov. Vyplaviť môžu nielen alergény, ale aj iné pevné častice, ktoré sa do oka nedopatrením dostali.

Fotogaléria


Tagy:
oči zrak PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia