Nedostatok železa vám skracuje život! Efektívne ho doplníte vďaka hémovému železu

Ilustračné foto: Freepik.com
Zdroj: freepik.com
2019-03-14 10:00:00

Cítite únavu, ste bledí a vaša výkonnosť klesla? Je možné, že máte nedostatok železa v krvi. Málo železa v krvi spôsobí, že sa vám ťažko dostáva kyslík do orgánov v tele a preto ste menej výkonní. Medzi najohrozenejšie skupiny patria tehotné ženy, silno menštruujúce ženy a tínedžeri. Ako efektívne a rýchlo železo doplniť? Pretože na rýchlosti v tomto prípade záleží. A aj na vašej všímavosti.

 

Železo je základná mikroživna, vďaka ktorej majú prístup ku kyslíku všetky orgány v našom tele. Ak sme nepozorní, ani si nemusíme všimnúť, že hladina železa klesla pod únosnú mieru. Sme unavení, ľahšie sa zadýchame, už pri ľahkých aktivitách sa nám silno rozbúši srdce, tepová frekvencia je vyššia ako je odporúčané. Neskôr sa príznaky môžu zhoršiť – dusenie, vyčerpanosť, chronická únava. Tento akútny stav nazývame anémia z nedostatku železa. Tak nemávnite rukou, že „to je len zo stresu“, ale nechajte si vyšetriť krv u vášho všeobecného lekára. Nezvykajte si na horšiu kvalitu života, neberte príznaky na ľahkú váhu, neúmyselne, ale bezdôvodne si zhoršujete kvalitu života, prípadne si až skracujete život.

Ako doplniť železo – zamerajte sa na to hémové

Základné pravidlo – pestrá strava. V živočíšnych potravinách sa nachádza hémové železo, v rastlinných nájdeme nehémové. Aký je medzi nimi rozdiel? Hémové sa vie do nášho tela vstrebať niekoľkonásobne lepšie ako nehémové. Pri dopĺňaní železa zaraďte do jedálnička červené mäso (hovädzie, bravčové, prípadne vnútornosti – pečienky). Nehémové železo sa nachádza v strukovinách, listovej zelenine, semiačkach a podobne. Pozor! Čaj, káva, mlieko, kakao dokážu významne znížiť vstrebávanie rastlinného nehémového železa. Čo však robiť vtedy, keď nám ani tá najrozmanitejšia strava nedokáže pokryť deficit železa?

Prípravky na doplnenie železa – aký si vybrať?

Mnohí majú zlé skúsenosti s prípravkami na doplnenie železa, lebo im spôsobujú tráviace ťažkosti (kŕče, zápchy, hnačky). Väčšinou ani liečbu nedokončia. Aké je riešenie? Vyberte si prípravky s obsahom prírodného hémového železa. Dopĺňanie bude vďaka tomu rýchlejšie, efektívnejšie a bez tráviacich ťažkostí. Revolučný výživový doplnok Globifer forte sa do tela vstrebáva vcelku a bez zvyšku, takže nič nedráždi sliznicu žalúdka a čriev. Globifer forte obsahuje fortifikované hémové  železo, ktoré je vhodné aj pre tehotné ženy, deti od 12 rokov a celiatikov. Ďalšou výhodou je, že jeho vstrebávanie neovplyvňuje žiadna potravina. Vďaka Globifer forte určite získate svoje zásoby železa rýchlo naspäť, bez zbytočných obmedzení a ťažkostí s trávením.

Fotogaléria


Tagy:
hémové železo nedostatok železa v krvi

2019-03-14 10:00:00  |  Foto: Freepik.com, Globifer forte  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia