Ako športovať bez zranení? Efektívna pomoc pre zaťažené kĺby!

Zdroj: PR článok
2019-03-06 10:00:00

Vonku sa pomaly začína jar, čo je čas ako stvorený na oddávanie sa outdoorovým športom. Ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si radi chodia zabehať alebo zabicyklovať, máme pre vás zopár rád, ako sa vyhnúť zraneniam po dlhom zimnom odpočinku.

Začnite postupne

Ak ste nováčik alebo ste dlho necvičili, začnite pomaly. Netreba sa preceňovať a ihneď behávať dvakrát denne, sedem dní v týždni. Svaly, šľachy a kĺby, ktoré nie sú navyknuté na pohyb, sa môžu ľahko zraniť. Začnite radšej zľahka a až postupom času zvyšujte náročnosť.

Dajte si rozcvičku

Pred každou športovou aktivitou, či už to je beh, bicyklovanie alebo futbal, by ste si mali dať krátku zahrievaciu rozcvičku. Tá uvoľní vaše svaly a vďaka tomu budú menej náchylné na zranenia. Napríklad začiatok vašej jazdy na bicykli by ste mali absolvovať vo veľmi uvoľnenom tempe, ktoré efektívne zahreje vaše svaly a rozhýbe kĺby.

Oblečte sa podľa počasia

Ak robíte akúkoľvek outdoorovú aktivitu, dajte si záležať na tom, aby ste sa vhodne odeli. Do chladného počasia odporúčame sa teplo obliecť a nosiť rukavice a čiapku, pretože najviac tepla uniká práve cez ruky a hlavu. Dávajte však pozor na to, aby ste sa nenaobliekali príliš. Pri športe sa rýchlo zahrejete a športovaním v niekoľkých prepotených vrstvách oblečenia si veľmi ľahko môžete privodiť nachladnutie.

Nezabúdajte na doplnkový tréning

Doplnkový tréning (napríklad posilňovanie alebo joga) je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako predísť zraneniam. Pomôže vám spevniť svaly, ktoré možno pri vašom obľúbenom športe často nepoužívate, ale rovnako aj posilní menšie stabilizačné svaly, o ktorých ste možno ani netušili, že ich máte.

Dbajte na správnu výživu

Nezabúdajte ani na správnu výživu pre vaše kosti a kĺby, pre ktoré môže šport predstavovať záťaž. Siahnite po výživovom doplnku FlexiMed od Naturamed Pharmaceuticals, ktorý obsahuje 8 účinných látok vrátane vápnika z kostí nórskych lososov a kolagénu typu II obohateného o vitamín C, ktorý prispieva k normálnej tvorbe kĺbovej chrupavky a spojivového tkaniva.

Mesačné balenie FlexiMed teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 203 alebo na webovej stránke www.flexi-med.sk.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie šport zranenia kĺby

2019-03-06 10:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia