Páni, nepodceňujte problémy s prostatou, dôležitá je prevencia

Zdroj: PR článok
2018-11-12 13:00:00

Prostata zohráva v mužskom organizme dôležitú úlohu. V pokročilejšom veku je práve bolesť prostaty tou, s ktorou sa muži konfrontujú pomerne často. Za každou bolesťou sa skrýva problém, ktorý ju spôsobuje.

V prípade prostaty môže ísť o rôzne ochorenia akými sú napríklad zápal prostaty, nezhubné zväčšenie prostaty a v neposlednom rade až rakovina prostaty.  Preto je potrebné byť opatrný a ak máte niektoré nepríjemné prejavy, treba ich ihneď bezodkladne konzultovať s odborníkom... Ochorenia prostaty sú jedny z najbežnejších urologických problémov. Bolesť prostaty sa ozve väčšinou po 50-ke. Nie je ničím ojedinelým, že sa v tomto období objavia príznaky vo forme problematického až bolestivého močenia, častého vyhľadávania WC, bolesti alebo tlaku v oblasti panvy a iné.

Ťažkosti s prostatou výrazne znižujú kvalitu života

Dôležitá je prevencia a najmä nepodceniť prvotné príznaky. Zanedbanie a neskoré nasadenie liečby môže viesť k závažným poškodeniam močového traktu infekciami alebo dokonca aj k zlyhaniu obličiek. Veľmi dôležitým hormónom v tele muža je testosterón.  Jeho poklesom môže vzniknúť látka, ktorá môže mať vplyv  na zväčšenie prostaty. 

Ochorenie prostaty môže mať vplyv aj na ťažkosti s vypadávaním vlasov. „U mužov, ktorí mali už v tridsiatke riedke vlasy alebo plešinu, bolo až o 45 percent nižšie riziko ochorenia na rakovinu prostaty,“ vyhlásil expert z univerzity v Seattli Jonathan Writght.

Príroda je mocná čarodejka a dokáže si poradiť s rôznymi neduhmi. Aj v tomto prípade je plne nápomocná. Šetrnou extrakciou z kapustovitých rastlín akými sú brokolica, kapusta, kel je možné získať Indol 3 – karbinol, ktorý tvorí základnú zložku prípravku Indonal Man®. V kombinácii so Saw Palmetto, ktoré je v Indonal Man® tiež zastúpené, pozitívne ovplyvňujú metabolizmus mužských pohlavných hormónov, priaznivo pôsobia na močový a pohlavný systém, majú revitalizujúci účinok popri riešení problémov s prostatou. 

Extrakty zo Saw Palmetto sú jednými z najpoužívanejších rastlinných extraktov v symptomatickej liečbe porúch a pri benígnej hyperplázii prostaty.*

Máte to vo svojich rukách

Správnym životným štýlom môžu muži ovplyvniť ochorenia prostaty. Základom je tiež nefajčiť a nepiť veľa alkoholu. Podporu zdravého životného štýlu nájdu aj v niektorých  prírodných výživových doplnkoch, ktoré pomáhajú pri znižovaní tohto rizika. Vhodným prírodným doplnkom je práve výživový doplnok Indonal Man®, ktorý obsahuje Indol-3-karbinol a Saw Palmetto, ktoré môžu prispieť k liečbe i prevencii ochorení prostaty.

Ako vystríha MUDr. Hegerová: „Rozhodne netreba podceňovať preventívne návštevy praktického lekára u mužov nad 50 rokov aspoň 1x ročne. Základom je vyšetrenie prostaty cez konečník (per rectum) a krvný test na ukazovateľ aktivity prostaty tzv. PSA (prostatický špecifický antigén).“

Pre viac informácií o produkte Indonal Man® prejdite na http://www.indonalman.sk/.

*Zdroj: Silvia Fialová. 2013. Fytoterapia benígnej hyperplázie prostaty IN Via pract., 2013, 10(2): 65–68

Fotogaléria


Tagy:
zdravie muži prostata

2018-11-12 13:00:00  |  Foto: PR článok  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia