Prečo keď poisťovňa dáva, človek neberie?

Zdroj: red
2018-10-16 10:00:00

Zdravotné poisťovne v súčasnosti ponúkajú svojim poistencom rôzne benefity a výhody, ktoré sú poskytované nad rámec zákonného zdravotného poistenia. Zorientovať sa v tejto ponuke však vôbec nie je jednoduché a dôležitou otázkou je, či tieto benefity zodpovedajú našim potrebám.


Keď sa dnes spýtate ľudí, na základe čoho sa rozhodli pre výber svojej zdravotnej poisťovne, veľa z nich si nie je odpoveďou úplne istá. Niektorí majú rovnakú zdravotnú poisťovňu už od detstva a ani nad jej zmenou nepremýšľali. Iní sa rozhodli na základe odporúčania niekoho z rodiny, alebo blízkeho priateľa.  

Výhody a benefity poisťovní

Na Slovensku máme tri zdravotné poisťovne a každá svojim poistencom dáva niečo navyše. Sú to výhody a benefity, ktoré majú slúžiť ako motivácia alebo odmena za starostlivosť o naše zdravie.

Celkovo ich môžeme rozdeliť do týchto kategórií:

  • Benefity pre zdravie - ako príspevky na zubárske zákroky, špecifické očkovania, a iné
  • Preventívne benefity - preventívne prehliadky nad rámec zákonných povinností
  • Výhodné iné poistenia - zľavy na cestovné poistenie, poistenie do hôr a iné komerčné poistenia
  • Služby a produkty - rôzne výhody od ďalších partnerov, ktoré môžu potešiť, zlepšiť život, alebo ušetriť peniaze

Ľudia málo využívajú zdravotné výhody poisťovní

Zorientovať sa v ponuke výhod od poisťovní však vôbec nie je jednoduché - niektoré sú takmer rovnaké, niektoré úplne odlišné, niektoré stále vidíme v reklame a niektoré nájdete písané len malým písmom niekde pod čiarou. A tak veľa ľudí netuší, na čo má od svojej poisťovne vlastne nárok. Ak aj človek o benefitoch vie, nie vždy zodpovedá ich ponuka tomu, čo aj naozaj potrebuje. A v prípade, že človeku tieto výhody nevyhovujú, nemôže to nijako zmeniť. Práve tieto dva fakty - nízka znalosť a nízka relevancia benefitov - sú dôvodom prečo dnes poisťovne udávajú nízke percentá reálnej využívanosti zdravotných výhod.

Nový program ako riešenie

Týmto problémom sa zaoberal aj novovzniknutý program s názvom Mojevýhody. Vďaka tejto novej platforme si každý poistenec zdravotnej poisťovne môže vyskladať a spravovať svoje benefity podľa seba. Funguje to jednoducho - najprv si zistíte, na čo máte nárok a potom si za kredity, ktoré od svojej poisťovne dostávate, môžete vyskladať také výhody, ktoré zodpovedajú vašim konkrétnym potrebám a preferenciám.

Na portáli https://mojevyhody.sk získate viac informácií o ponuke zdravotných benefitov a nájdete tam aj zoznam výhod, na ktoré máte nárok už teraz. A v prípade, že si chcete zdravotné benefity vyberať podľa svojich potrieb, stačí sa stať členom tohto klubu.

2018-10-16 10:00:00  |  Foto: red  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia