Chýba vášmu telu kolagén? Otestujte sa!

Otestujte sa, či vášmu telu nechýba kolagén!
Zdroj: red
2017-11-14 16:00:00

Kolagén je pre naše telo prirodzený a v mladosti ho máme dostatok. So stúpajúcim vekom sa však jeho produkcia postupne znižuje a po 45. roku života sa už netvorí takmer vôbec.

Príznaky, ktoré nám prezrádzajú jeho nedostatok, však často prehliadame. Pripisujeme ich veku, ročnému obdobiu, stresu, alebo si povieme, že "my to tak jednoducho máme". A pritom kolagén je z veľkej časti zodpovedný za to, ako vyzeráme a ako sa cítime. Otestujte sa, či si náhodou aj vaše telo nepýta túto zázračnú bielkovinu.

Príznak číslo 1 - pokožka

Vrásky sú neoddeliteľnou súčasťou starnutia. Ak sa vám ale na tvári aj v mladšom veku začnú tvoriť drobné mimické vrásky, a ich tvorbu sprevádzajú aj ďalšie problémy pleti, je možné, že potrebujete doplniť kolagén. Pleť je bez kolagénu dehydrovaná, stráca pružnosť, objavia sa padnuté viečka či kruhy pod očami, ale aj akné a podkožné zápaly. Kolagén tvorí až 70% bielkovín kože, preto je jeho nedostatok taký viditeľný. Pravidelné užívanie kolagénu pomáha zmierniť prejavy starnutia.

Príznak číslo 2 - vlasy

Mnohých z nás trápi vypadávanie vlasov. Tento problém vieme pripísať naozaj všetkému od genetiky až po nevhodnú stravu. Áno, na stav vlasov vplýva množstvo faktorov. Ak sú suché, slabé, často sa lámu a k tomu viditeľne rednú, vyskúšajte ich nadopovať kolagénom. Ten má veľmi výrazný vplyv na ich kvalitu, čoho dôkazom je aj to, že sa pridáva do množstva vlasových prípravkov. Aby ho ale telo dokázalo správne využiť, je potrebné ho doplniť najmä zvnútra.

Príznak číslo 3 - pohybová sústava

S pribúdajúcim vekom sa často dostavia aj bolesti pohybovej sústavy, a to ani nemusíte mať po 50tke, nehovoriac o bolestiach kĺbov spôsobených reumatizmom a artritíou. Môže sa citeľne zhoršiť celková pohyblivosť, ale aj napríklad regenerácia po zraneniach. Kolagén je najdôležitejšou stavebnou bielkovinou. Predstavuje 30% všetkých bielkovín v tele a tvorí až 70% sušiny kĺbových chrupaviek.

Príznak číslo 4 - nechty

Podobne ako pri vlasoch, aj stav nechtov pripisujeme väčšinou genetike. Alebo sa po rokoch snaženia o dopestovanie pekných a upravených nechtov vzdáme s tým, že my proste máme slabé nechty a nič sa s tým nedá robiť. Ak doplníte telu kolagén zvnútra, nechty sa ho doslova napijú. Budú pevné, pružné, s peknou hladkou štruktúrou na povrchu a hlavne  - nebudú sa toľko lámať.

Príznak číslo 5 - pigmentové škvrny

Pigmentové škvrny sú najčastejšie dôsledok nadmerného slnenia, ale problémom môžu byť aj hormonálne zmeny, dedičnosť, nekvalitná kozmetika, a podobne. Sú čiastočne prirodzeným prejavom starnutia, ale pozor, nie skôr ako po 50tke. Naša pokožka s nimi bojuje veľmi ťažko, našťastie užívaním kolagénu dokážete proces tvorenia pigmentových škvŕn spomaliť alebo zastaviť. Navyše, kolagén priaznivo pôsobí na celkové zosvetlenie pigmentových škvŕn a zjednotenie pleti.

Ako ste dopadli?

Pokiaľ si na základe vyššie uvedených príznakov myslíte, že nedostatok kolagénu by mohol byť aj váš problém, nezúfajte. Našťastie sa dá kolagén pomerne jednoducho doplniť pravidelným vnútorným užívaním. Existujú rôzne kolagénové doplnky, napríklad vo forme tabliet, kapsúl či dokonca injekcií. Najúčinnejšie je ale doplniť telu tzv. živý kolagén, ktorý sa po jeho užití správa tak, ako by si ho naše telo vyrobilo samo.

Inca Collagen je živý bio-aktívny kolagén, ktorý sa užíva vo forme prášku rozpustného vo vode alebo inom nápoji. Priaznivo vplýva na bunkovú obnovu a regeneráciu a zabezpečuje pokožke, vlasom  aj nechtom optimálny stupeň výživy. Inca Collagen má 100% morský pôvod, je prírodný a prvotriednej kvality. V jednej dávke si doplníte až 3000mg čistého kolagénu bez prísad a výsledky sa dostavia skôr, ako by ste čakali. Inca Collagen zoženiete v každej dobrej lekárni alebo na www.incacollagen.sk.

Ako podporiť účinky kolagénu?

Kolagén a vitamín C sú nerozlučná dvojica. Vitamín C pomáha správnemu vstrebávaniu kolagénu v tele, preto je výborné doplniť ho telu súčasne s kolagénom. Môžete siahnuť po dostupných výživových doplnkoch, ale množstvo vitamínu C nájdete aj v zelenine a ovocí, čím zároveň pomôžete svojmu zdraviu a imunite.

Fotogaléria

2017-11-14 16:00:00  |  Foto: red  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia