Nepleťte si cottage syr s tvarohom: Zásadný rozdiel medzi nimi vás prekvapí

Napriek tomu, že tvaroh aj cottage cheese sa vyrábajú z chutného kravského mlieka, sú len vzdialenými príbuznými a je medzi nimi zásadný rozdiel.
Zdroj: profimedia.sk
2017-11-07 05:55:00

Napriek tomu, že tvaroh aj cottage cheese sa vyrábajú z chutného kravského mlieka, sú len vzdialenými príbuznými a je medzi nimi zásadný rozdiel. Tušíte aký?

Základom tvarohu aj cottage cheese je kvalitné mlieko, no kvôli jeho rozdielnemu spracovaniu oba produkty vyzerajú aj chutia odlišne. Tvaroh s cottage cheese ale predsa len spája ešte niečo iné. Vďaka vysokému obsahu proteínu môžu byť ideálnym prostriedkom pre budovanie svalov. Žiaden aktívny človek na nich preto nedá dopustiť, rovnako ani tí z nás, ktorí sa snažia nejaký ten kilogram zhodiť.

Čítajte tiež: Acidofilné mlieko ako zbraň proti chorobám: Zdravotné účinky z pohľadu gastroenterológa

Cottage je sladký, tvaroh kyslý syr

Cottage cheese patrí k takzvaným sladkým syrom, čo znamená, že mliečna bielkovina sa v procese výroby zráža pôsobením enzýmov syridla. Tvaroh naopak, ako kyslý syr, vzniká prevažne účinkom kyseliny mliečnej – aj preto majú tieto podobné produkty rozdielnu konzistenciu. Okrem toho sa pri ich výrobe používajú rozdielne kultúry. Hrudky cottage cheese sú obalené kyslou smotanou, ktorá syru dodáva vláčnosť.

Tvaroh i cottage sú čerstvé prírodné syry. V praxi to znamená, že ďalej nezrejú a majú kratšiu dobu trvanlivosti ako tvrdé syry. Oba majú vysokú výživovú hodnotu, ale málo kalórií a obsahujú množstvo zdravých bielkovín.

Oba patria do chladničky

Oba mliečne poklady majú toľko skvelých vlastností, že si vo vašej chladničke určite nájdu svoje miesto. Cottage cheese je aj bez ďalšej úpravy vynikajúci ako nátierka, no chutiť vám určite bude aj so zemiakmi, cestovinami, mäsom či šalátom. Tvarohom zase môžete posypať rezance, spracovať ho s vajíčkami ako plnku do koláčov či palaciniek, alebo ho zmiešajte s kyslou smotanou a bylinkami.

Fotogaléria

2017-11-07 05:55:00  |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: Tlačová správa

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia