Viete, koľko kalórií zjete počas štedrovečernej večere?

Viete, koľko kalórií skutočne prijmete počas Štedrej večere?
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-24 15:30:00

Štedrá večera je tu čo nevidieť. Ak ste zástancom toho, že cez sviatky sa na kalórie nehľadí, ani tento článok nečítajte. Ak chcete aspoň zo zvedavosti nahliadnuť do toho, koľko kilokalórií zjete počas dlhoočakávanej večere, poďte sa s nami na to pozrieť.

Oblátky a ovocie 

Začneme klasicky všetkými tradíciami. Otec ako hlava rodiny vezme do ruky jablko, prekrojí ho, podá vám kúsok. Jablko samé o sebe má pri hmotnosti 100g necelých 57 kcal. Nasledujú orechy ako „ukazovateľ“ zdravia – 10 gramov orechov má necelých 70 kcal. Obľubujete vianočné oblátky? Jeden kus má viac ako 200 kcal, k tomu pripočítajte kúsok cesnaku s takmer 7 kcal a med s necelými 24 kcal.

Polievka 

Nasleduje polievka. Tu sú síce tradície rôzne, poďme sa pozrieť na tie najčastejšie. Domáca šošovicová polievka má 380 kcal, kapustnica „iba“ 170 kcal.

Hlavné jedlo 

Hlavné jedlo nám dá naozaj zabrať, môžeme ho pokojne považovať za najkalorickejšie. Iba zemiakový šalát má 315 kcal.

  • Kapor vysmážaný má 333,21 kcal
  • Vyprážané rybie filé má 332,67 kcal
  • Pečený losos „iba“ 184, 87 kcal
  • Vyprážaný pangasius 232,16 kcal.

K dezertom sa asi ani nebudeme vyjadrovať, zrejme by klasické koláčiky boli najkalorickejšie zo všetkých chodov. Vianoce ale nie sú iba o hojnosti, ale najmä o spokojnosti. Tak Vám z redakcie Vyšetrenie.sk prajeme dobrú chuť a pekné sviatky! 

Čítajte tiež: Jednoduchý plán, ako zabrániť pribúdajúcim kilám už pred sviatkami: Do boja!

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia