Farebné pásiky ako pomoc pri riešení bolesti kĺbov a svalov

Tejpy pôsobia proti bolesti a prispievajú k zlepšeniu prekrvenia a znovu prebúdzajú chuť na viac pohybu.
Zdroj: PR článok
2016-07-18 21:00:00

Postrehli ste aj vy na ľuďoch akési farebné pásy na rôznych častiach ich tela? Najčastejšie ich možno vídať na športovcoch (futbalisti, atléti, tenisti, bežci...), no v poslednej dobe si nachádzajú svoju obľubu aj u „bežných“ ľudí, ktorých trápia bolesti svalov a kĺbov. Patríte medzi nich?


Tieto farebné pásiky majú aj svoje vlastné pomenovanie – tejpy. Spolupracujú s každým pohybom – rozťahujú sa a opäť vracajú do pôvodnej veľkosti bez toho, aby obmedzili slobodu pohybu a časť tela „znehybnili“. Naopak, vďaka svojim účinkom proti bolesti a zlepšeniu prekrvenia znovu prebúdzajú chuť na viac pohybu. Podporujú tok krvi a lymfy, ako aj harmonický priebeh pohybu a pri bolestiach zmierňujú sklon prejsť do šetriaceho režimu. Takto účinne podporujú aj telesné štruktúry, namiesto toho, aby na ne ešte viac doliehali/aby ich ešte viac zaťažili.  

Tejpovanie je v súčasnosti ustálenou metódou, využívanou predovšetkým v športe, športovom lekárstve či v rehabilitačných centrách.

Tejpovanie, taping, zatejpovať, otejpovať – jednoducho prelepiť!

Tento japonský spôsobo liečby Kinesio Taping sa využíva najmä pri zraneniach športovcov. Je však účinný aj pre ostatné problémy, akú sú bolesti pohybového aparátu a svalov. Prúžky, s ktorými sa "tejpuje", sú vysoko elastické, priedušné a neobmedzujú pohyb. Koža je nimi pri každom pohybe jemne masírovaná, stimulujú krvný a lymfatický obeh, podporujú kĺby a upravujú svaly.

Jednoducho si prelepiť boľavé miesto - funguje to? Áno!

Taping je vyhľadávaným pomocníkom pri ortopedických problémoch, nakoľko pomáha uvoľňovať napätie chrbta a šije. Okrem toho je však účinný aj pri iných ťažkostiach, ako sú migréna či menštruačné bolesti.

Ak aj vy trpíte podobnými problémami, skúste dať tejpovaniu šancu. Momentálne je na knižnom trhu úspešná publikácia, ktorá čitateľom prezradí všetko o tomto fenoméne. Kniha Tejpovanie je jednak úvodom k tapingu ako takému, ale zároveň aj návodom ako pri ňom postupovať. Pomôže každému, ktorého trápi bolesť. Samozrejme, všetky informácie a návody sú dopĺňané ilustračnými fotografiami. A to tak, aby si čitatelia tejpovaním naozaj pomohli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor knihy, Daniel Weiss, je uznávaným terapeutom a liečiteľom.

Sám popisuje, o čom je jeho kniha a ako vám môže pomôcť: „V úvodnej kapitole by som chcel najprv vysvetliť princípy kineziologického tejpovania (kineziotejpovania), jeho objavenie a ďalší vývoj, účinky a hranice. V praktickej časti vám na základe podrobných opisov a viacerých fotografií predvediem jeho správne používanie.“

V knihe sa dozviete:

  • Zaujímavé informácie o vývoji, materiáloch a účinkoch kineziologických a mriežkových tejpov
  • Aplikácie tejpov od hlavy až k pätám – pre ťažkosti v oblasti svalstva, šliach, väziva a kĺbov
  • Aplikácie tejpov od A po Z pre najčastejšie všeobecné zdravotné problémy 
  • Špeciálne aplikácie – napríklad pre nervy, lymfu a jazvy
  • Detailné charakteristiky tejpov slovom a na približne 200 obrázkoch

Ukážka z knihy Tejpovanie:

Forma a funkcia - dokonale zosúladené

Ako predloha pre tejpy používané v súčasnosti poslúžili vlastnosti ľudskej kože. Pružnosť, čiže rozťažnosť tejpov predstavuje, podobne ako pri koži, 130 až 140 percent (pozdĺžne). Hrúbka pások a ich hmotnosť sú taktiež porovnateľné s vlastnosťami kože. Takto sprevádzajú každý pohyb, bez toho, aby nositeľa obmedzovali.

Materiál pások je rozťažná bavlnená látka z vysokohodnotných vlákien. Lepivá vrstva je antialergická a neobsahuje ani latex, na ktorý sú mnohí ľudia alergickí. Lepiaci účinok sa aktivuje až účinkom telesnej teploty. Vydrží asi sedem dní a neutrpí ujmu ani pri sprchovaní. Podmienkou však je, aby sa tejp aplikoval správne.

Tento charakter tejpov v kombinácii so spôsobom, akým sa lepia na pokožku (pozri neskôr používané tvary aplikácií), umožňuje pozitívne ovplyvňovanie tela v rôznych oblastiach.
Aby sa zabránilo podráždeniu pokožky pri dlhšom nosení, zapracoval sa do tejpu špeciálny vzor, ktorý umožňuje dýchanie pokožky.

A na záver...

Nalepovanie a odstraňovanie tejpov je naozaj jednoduché, no pamätajte, určité znalosti pri výbere a aplikácii sú predsa len potrebné. Presne v tom vám poradí kniha Tejpovanie, rozdelená na ortopedické a všeobecné zdravotné problémy, ktorá je dostupná v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

-reklamná správa-

Fotogaléria

2016-07-18 21:00:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia