Chcete sa do leta zbaviť zhrubnutej pokožky na nohách? Vyskúšajte kúru s citrónom!

Zhrubnutá koža na chodidlách nie je iba estetický problém. Ide najmä o naše zdravie.
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-22 15:30:00

Leto sa pomaly blíži, čoraz viac si užívame slnečné lúče, ktoré predpovedajú teplo, ľahšie oblečenie. Žiadne čižmy a ťažké kabáty, ktorých sme sa nanosili až až.

A spolu s týmto obdobím prichádza na rad pedikúra, ktorá pripraví naše nohy na žabky a sandále. Zájdete radšej na drahú pedikúru, alebo vyskúšate niektorý z našich domácich receptov?

Popraskané päty a nepríjemná zhrubnutá koža nie je nič, čo by sme videli radi. Chceme sa tohto pocitu čo najskôr zbaviť, preto siahame buď po domácich receptoch alebo sa zveríme do rúk profesionálom, ktorí vedia, čo sa s tým dá robiť.

Skúste citrón – budete prekvapení!

Ešte ste nepočuli o tom, že by citrón vyliečil suchú a popraskanú kožu? Zrejme by ste teda tento recept mali vyskúšať.

Potrebovať budete jeden veľký citrón, ponožky, hydratačný krém alebo olej na pokožku.

Citrón prekrojte, vytlačte z neho citrónovú šťavu. Polovicu citróna dajte na pätu, vezmite ponožky a navlečte si ich na nohu. Ponožka má udržať citrón na päte. Nechajte pôsobiť pol hodinu a hoci to nie je dlho, výsledky vás prekvapia. Po polhodinovej relaxácii dajte ponožku dole, vyhoďte citrónovú kôru a tešte sa z krásnych nôh, pripravených na leto.

Prečo práve citrón?

  • Citrón a jeho dužina obsahuje množstvo éterických olejov, ktoré pomáhajú zmäkčiť a regenerovať pokožku
  • Po tejto kúre bude jednoduchšie odstrániť staré kožné bunky, postačí, ak sa im budete ešte pár chvíľ venovať, napríklad pri pílingu
  • Opakovať by ste kúru mali dva či trikrát týždenne, pre lepšie výsledky
  • Po zábale, následnom pílingu ešte päty hydratujte krémom alebo olejom – bambuckým maslom, nechtíkovým krémom, zmesou glycerínu a alkoholu

Efektívny spôsob, ako využiť citróny pri problémoch so zhrubnutou kožou je aj kúpeľ. Do teplej vody pridajte citrónovú šťavu, pozor nato, aby nebola príliš horúca. Nechajte si v nej nohy približne štvrť hodiny. Po tomto „zmäkčovacom“ kúpeli si nohy pomocou pemzy poriadne vydrhnite a následne osušte uterákom.

Prečo zhrubnutá koža vzniká?

Počas zimy ale aj počas leta sa pokožke na nohách a zvlášť na pätách nedostáva dostatočná hydratácia a práve preto vzniká zhrubnutá a suchá pokožka. Všetko ale môže viesť až k tomu, že pokožka začne praskať.

Príčinu môžeme hľadať:

  • Za nesprávnou obuvou – baleríny, kristusky či otvorená letná obuv – na chodilo je vyvíjaný tlak, ktorý je zosilnený tým, že obuv má nízku podrážku a tá nedodáva nohe oporu.
  • Za chorobou – najmä cukrovkou, lupienkou, ekzémom, ale aj obezitou
  • Za celodenným státím, nedostatočnou hygienou
  • Za nedostatkom zinku, železa či omega 3-mastných kyselín

Pomôže hydratácia

Aby sme zhrubnutej kože prechádzali, mali by sme sa o svoje päty mali starať rovnako ako o každú časť svojej pokožky. Natierať by sme mali si ich mali každé ráno a každý večer, najlepšie mastnejším krémom.

Jeden z najznámejších krémov, ktorého história sa začala písať v pred viac ako 70 rokmi v Hlohovci tento rok prichádza na trh s novinkou, ktorá by mohla pomôcť práve tam,  kde to najviac potrebujeme.  Porfólio Indulony sa totiž rozšíril o ochranný krém na nohy. Má antiseptické, antibaktericídne a antifungicídne účinky.

Nanášať ho môžeme každý deň, pretože hydratácia je to, čo predchádza vzniku zrohovatenej kože na chodidlách. Krém obsahuje kyselinu boritú, ktorá ochraňuje kožu pred infekciami a plesňami.

V čom tkvie obľúbenosť týchto krémov?

V prvom rade je to tradícia, pretože ak sa povie Indulona, každému príde na um krém v modrej tube. Charakteristickú vôňu nemôžeme vynechať, kto by ju nespoznal na niekoľko metrov.

Výroba krémov ich tiež predurčuje na úspech – ako jeden z mála krémov sa vyrába vo farmaceutických podmienkach – tie sú prísne a podobné ako pri výrobe liekov. Zloženie krémov je unikátne – obsahuje výťažky z rastlín a vysoký podiel prírodnej vazelíny. Preto je ideálna pre citlivé typy pokožky. Vazelína sa mieša s vodou farmaceutickej kvality – filtrovanou a destilovanou vodou. 

Čítajte tiež: Banány ako záchrana pred slepotou: Nevídaný dôvod, prečo sa do nich zahryznúť!

2016-05-22 15:30:00  |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, tlačová správa, yourstylishlife.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia