Záleží vám na zdraví? Na týchto podujatiach nesmiete chýbať

Blížia sa podujatia pre návštevníkov, ktoré majú za cieľ pomáhať skvalitniť život tých, ktorí s nejakými neduhmi bojujú.
Zdroj: photl.com
2013-09-26 12:00:00

Trio výstav orientovaných na zdravotníctvo prichádza do Incheby v termíne 26. - 28. 9., aby odborníkom z celého Slovenska poskytlo priestor na vzájomné stretnutia, rozhovory a výmenu poznatkov. Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-Handicap sú podujatia, ktoré na výstavisko privádzajú rôzne záujmové skupiny návštevníkov, avšak majú spoločný cieľ – pozitívne vplývať na zdravotný stav ľudí žijúcich v našej krajine a pomáhať skvalitniť život tých, ktorí s nejakými neduhmi bojujú.

Výstav sa na ploche 6200 m² zúčastní 139 vystavovateľov z Českej republiky, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Rumunska, Talianska a Slovenska. Pre širokú verejnosť bude otvorená minipoliklinika s bezplatnými vyšetreniami, Dom Zdravia.

Slovenské dentálne dni

Jediná špecializovaná výstava určená ľuďom, ktorí sa starajú o zdravie našich zubov a ústnej dutiny, Slovenské dentálne dni, aj v tomto roku prinášajú množstvo zaujímavých noviniek z oblasti vybavenia zubných ambulancií a laboratórií, prístrojov, nástrojov a materiálov používaných odborníkmi pri ošetrovaní chrupu.

Najdôležitejším podujatím, ktoré prebieha súbežne s výstavou, je medzinárodný stomatologický kongres. Slovenská komora zubných lekárov v spolupráci so svojimi partnermi pripravuje podujatie zamerané na prevenciu zubného kazu u najmenších pod hlavičkou svetového dňa ústneho zdravia zaradeného do kalendára WHO. Deti prvého stupňa základných škôl so svojimi pedagógmi i rodičmi v piatok 27.9., navštívia výstavisko s cieľom naučiť sa správnej starostlivosti o chrup a pritom sa zabaviť.

Slovmedica a Non-Handicap

Výstavy Slovmedica a Non-Handicap oboznámia verejnosť s najnovším vybavením nemocníc, rôznymi prístrojmi a nástrojmi pre ošetrovanie pacientov, ktoré zmierňujú bolesť či uľahčujú rekonvalescenciu ležiacich. Zdravotne postihnutí tu nájdu rôzne špecializované predmety dennej potreby. K výstavám neodmysliteľne patrí aj sprievodný program zameraný na zdieľanie nových poznatkov, vďaka ktorým sa zlepšia liečebné metódy a postupy v zdravotníckych zariadeniach.

Dom Zdravia

Pre ľudí, ktorí sa rozhodli vstúpiť si do svedomia, je k dispozícii jednoduchý spôsob ako naštartovať cestu prevencie, Dom Zdravia. V minipoliklinike s bezplatnými vyšetreniami, na ktoré sa netreba objednávať, všetkých preklepnú od hlavy až po päty. Na mieste si možno dať zmerať tlak, z kvapky krvi skontrolovať hladinu cukru, cholesterolu, či nechať vyšetriť chrup najmenším. Pripravená je aj fyzioterapeutická kontrola, a tiež informácie o vplyve správnej obuvi na zdravie. Tí, ktorí zvažujú dovolenku v exotike, sa dozvedia o dôležitosti očkovaní. Po letnom vystavení tela slnečným lúčom, je tiež rozumné nechať si skontrolovať znamienka. Lekári z dermatovenerologickej kliniky ochotne poradia aj pri iných kožných problémoch. V neposlednom rade záchranári zo Slovenského červeného kríža predvedú tie správne grify, ktoré môžu rozhodnúť pri záchrane ľudského života.

Novinky výstav

S čiernou k bielym

Kúzelná čierna kefka, leští zuby mikročasticami uhlíka a tak im prinavracia prirodzenú belosť. Efekt Whitening funguje ako pri gume na gumovanie: pri čistení sa uhlíkové častice uvoľňujú a odstraňujú zafarbenie zubov a povlaky. Keďže je uhlík oveľa mäkší ako zubná sklovina, nepoškodzuje zuby.

 

 

 

Stop bolesti

PainGone™ je unikátny stimulátor v tvare pera na potláčanie bolesti bez použitia lieku. Funguje na princípe stimulácie nervov a nervových zakončení nízkofrekvenčným elektrickým impulzom produkovaným piezoelektrickými kryštálmi. Tento elektrický impulz aktivuje nervovú dráhu, ktorá do mozgu vysiela impulz. Mozog reaguje odoslaním endorfínov do oblasti s cieľom zastaviť bolesť.

 

 

Viac noviniek aj informácie o sprievodných podujatiach výstav nájdete na www.incheba.sk.

Fotogaléria

2013-09-26 12:00:00  |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: Tlačová správa

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia