DRAMATICKÉ zlepšenie funkcie PEČENE: Po takomto období bez alkoholu k tomu dôjde!

Zdroj: gettyimages.com
2021-10-05 12:00:00

Alkohol vás môže pripraviť o veľa. Každá bunka vo vašom tele doslova trpí. O to väčšia úľava, ak sa metly ľudstva vzdáte. Postupne si "vydýchne" každý jeden orgán a časť vo vašom tele...

Benefitov je neúrekom. Keď nebudete piť minimálne mesiac, vaša pokožka sa vám poďakuje. Profitovať bude aj pečeň, upraví sa vám spánok a klesne vysoký krvný tlak, ako sa píše na thesun.co.uk. Aké sú ešte benefity abstinencie?

Čítajte tiež: OVOCIE, ktoré vám zlepší prietok KRVI na počkanie: Benefitom je znížený CHOLESTEROL!

Prvý týždeň

Zlepší sa vám spánok

Po týždni bez alkoholu sa budete zobúdzať ako znovuzrodení. Nebudete pociťovať únavu a budete plní energie. Alkohol narúša váš normálny spánkový režim, pričom v ňom absentuje dôležitá časť, a to spánok s rýchlym pohybom očí (REM). Podľa odborníkov, aby sme sa dobre vyspali, je potrebných šesť až sedem takýchto cyklov počas jednej noci. Lepší spánok prináša aj mnohé výhody ako vyššiu produktivitu a efektivitu pri učení a riešení problémov.

Lepšia hydratácia

Každý vie, že alkohol telo dehydruje. Počas popíjania stratíte asi štyrikrát viac tekutín, ako ste skutočne vypili. Po nočnom záťahu vás môže ráno bolieť hlava, keďže orgány v tele vrátane mozgu sú dehydrované. Ak prestanete s alkoholom, stabilizuje sa vaša nálada a koncentrácia, zníži sa frekvencia bolestí hlavy a aj váš mozog vám bude vďačný.

Druhý týždeň

Už žiadny kyslý reflux

Po štrnástich dňoch bez alkoholu spozorujete, že vás prestal trápiť reflux a žalúdočná kyselina vám prestala páliť hrdlo. Aj črevá začnú fungovať efektívnejšie, prestanú problémy s vyprázdňovaním.

Zníženie hmotnosti

Záludnosť alkoholu spočíva v tom, že zvyšuje váš denný príjem kalórií bez toho, aby ste si to uvedomovali. Jeden polliter piva obsahuje v priemere 208 kalórií, zatiaľ čo pohár vína môže obsahovať 83. Navyše, mnoho ľudí si popri popíjaní dopraje pizzu, hamburger, či iné pochutiny, ktoré zvýšia príjem kalórií. Keď vysadíte alkohol, budete konzumovať menej nezdravých jedál a nápojov, čo sa odrazí na vašej hmotnosti.

Tretí týždeň

Krvný tlak sa zníži

Keď trpíte na hypertenziu, váš krvný tlak sa vráti na normálnu hodnotu. Okrem toho znížite riziko cukrovky 2. typu.

Štvrtý týždeň

Pokožka bude vyzerať lepšie

Vzdanie sa alkoholu bude mať na pokožku veľký vplyv, pretože telo bude lepšie hydratované. Aj televízna moderátorka Susanna Reidová s týmto zlozvykom skončila, keď si uvedomila, aký vplyv mal alkohol na jej kožu. 

Znepokojovalo ma, že moja koža je začervenaná, stále sa mi objavovali vyrážky a zanechávali po sebe červené jazvy,“ konštatovala.

Ako dodala, skúsila všetky druhy krémov, no v hĺbke duše vedela že to, čo sa deje s jej pokožkou, je pravdepodobne prejavom toho, že priveľa popíja.

Zlepší sa funkcia pečene

Keď nebudete piť alkohol minimálne mesiac, dramaticky sa zlepší funkcia vašej pečene. Tá totiž hrá životne dôležitú úlohu vo viac ako 500 procesoch v tele. Vaše telo bude lepšie spracovávať živiny, minerály a vitamíny a ľahšie sa zbaví toxínov.

Nemyslite si však, že obmedzenie alkoholu na krátky čas znamená, že je v poriadku piť nadmerne po zvyšok roka. Ak sa neviete alkoholu zbaviť nadobro, odborníci odporúčajú, aby ste nevypili viac ako šesť pollitrov piva alebo šesť pohárov vína za týždeň.

Fotogaléria


Tagy:
alkohol zdravie prevencia

2021-10-05 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/pp

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia