Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

15 mesiacov bez alkoholu a kávy: Tento životný štýl vo veľkom ovplyvnil mužov život!

Rozhodol sa zmeniť životosprávu. Ako to dopadlo?
Rozhodol sa zmeniť životosprávu. Ako to dopadlo? (Zdroj: thinkstock.com)

Mnohí nevydržia čo i len deň bez jednej kvapky kofeínu a taktiež si alkoholom spríjemňujú piatkové či sobotné večery. Nemecký dizajnér žijúci z New Yorku sa však vzdal týchto nerestí a vyše jedného roku neprijal ani zrnko kávy či akýkoľvek alkohol. Tento experiment mu úplne zmenil pohľad na svet!

Vylúčiť tieto neresti je v dnešnom svete veľmi ťažké. Uponáhľaná doba, v ktorej žijeme, kladie na nás zvýšené nároky, aby ste všetko stihli. Máme byť úspešní v práci, ženy taktiež dobré matky a zároveň by nemali zanedbávať domácnosť. Niet divu, ak často siahame po kofeíne, ktorý nás postaví na nohy. Alkohol je zase výborným spoločníkom na odreagovanie. Veď, čo ponúknete svojim kamarátkam, ktoré prídu na návštevu. Ruku na srdce. Voda to nebude.

Lepší spánok, menej stresu

Nemať alkohol ani kávu dlhých 15 mesiacov? Nepredstaviteľné. Tobias van Schneider však už vie, aké to je. Rozhodol sa o tomto experiment podeliť s ostatnými na sociálnych sieťach a priznal sa, že vo veľkom ovplyvnil jeho život. Nielen čo sa týka zdravia!

Vylúčenie alkoholu z jeho jedálnička dramaticky zvýšilo kvalitu jeho spánku. Nie je reč ani tak o rýchlom zaspávaní, ale o celkovej skutočnej kvality spánku. Po zobudení má oveľa viac energie ako predtým! Alkohol totiž znižuje kvalitu spánku a taktiež spôsobuje plytký spánok a menšiu regeneráciu organizmu. Tým, že bol oddýchnutý nepotreboval ani rannú šálku čierneho moku. A keď aj potreboval životabudiča, stačil mu zelený čaj.

Mnohí v skutočnosti netúžia po káve

Vďaka odstránenia kávy z jedálnička bol dizajnér menej vystresovaný a naopak viac uvoľnený. Nebolieva ho hlava, keďže sa mi zlepšil tlak. Taktiež sa zbavil úzkosti a zlepšilo sa mu trávenie. Občas mával nepríjemné problémy s tráviacim ústrojenstvom, teraz je to už minulosťou. Prišiel však aj na niečo zásadné – ísť na kávu je len spoločenskou aktivitou. V skutočnosti za tým nie je túžba po káve! Ľudia teda nemajú na ňu chuť, len často spája komunitu ľudí. Ten istý účel by však spravil akýkoľvek iný nealkoholický nápoj, ktorý je zdraviu prospešný.

Ďalšie benefity

Príjemným plusom bolo preňho ušetrenie peňazí. Mesačne sa mu vraj podarilo ušetriť 900 Eur. Dokonca si vďaka absencii alkoholu uvedomil, kto sú jeho skutoční priatelia. Podľa neho je dôležité sa zamyslieť, či sa s niekým stretávate zásadne len pri alkoholickom drinku a koľko priateľstiev je založených len na pití alkoholu. Prestal s ohováraním ostatných, k čomu dochádzalo, ak si s niekým štrngal poháriky plné alkoholu.

Aby toho nebolo málo, Tobias si drží odstup aj od liekov a cigariet. Je veľmi pravdepodobné, že k zlepšeniu jeho zdravotného stavu prispela i táto skutočnosť. Ako sa sám priznal, má len jednu závislosť a drogu zároveň – internet. 

Čítajte tiež: Mýtus o pizzi vyvrátený: Tento muž ju jedol 30 dní, výsledok je ohromný!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9