Netradičné sauny vo svete: Prekvapia vás zaujímavé miesta oddychu

Načerpať novú energiu môžete aj v netradičných saunách.
2013-04-30 14:30:00

Ste milovníkmi saunovania? Potom vás určite zaujmú možnosti oddychu a načerpania novej energie v saunách, ktoré sa nachádzajú na netradičných miestach. Viete si predstaviť, že by ste sa saunovali na strome, v kamióne či na lodi uprostred jazera? Aj tieto možnosti máte k dispozícii, pozrite sa na ne!

Sauna na strome

Chcete absolvovať saunu na netradičnom mieste? V tom prípade zájdite do juhotirolského Sextenu, kde nájdete vysokohorské wellness centrum umiestnené na neobvyklom mieste - na strome. Caravan Park Sexten/Sesto ponúka aj krytý bazén, možnosť ubytovať sa v krásnych chatkách či apartmánoch a exkluzívnu reštauráciu pre tých najnáročnejších zákazníkov, vďaka čomu sa stal najluxusnejším kempom v Južnom Tirolsku.

Wellness centrum sa rozkladá na 25 m², pričom je vo výške 3,5 m nad zemou. Krásnu atmosféru vytvára blízkosť potoka a nádherný výhľad na hory okolo Sextenu. Na strome nájdete saunu, vírivku, sprchu a malú kuchynku. Ak si chcete oddýchnuť v neobvyklom prostredí, wellness centrum v Sextene je na to ideálny.

Sauna v kamióne

Pekne vybavená sauna na kolesách so všetkým príslušenstvom. Takú saunu nájdete vo Fínsku, pričom vstúpite do kamióna, kde sa zmestí približne 15-20 ľudí. Kamión je vybavený všetkým, čo k tomu patrí: sprchy, WC a vodná nádrž s 1000 litrami vody. V ďalších priestoroch sa dokonca nachádzajú aj TV, DVD prehrávač, chladnička, bar či kuchyňa. Sauna Truck je zostavená z návesu celkovej dĺžky 17 metrov, kombinovanej šírky 2,5 metrov a jej celková hmotnosť je približne 25 ton. Používa sa aj na letné festivaly a rôzne PR akcie.

Saunu na kolesách môžete vyskúšať aj v Rusku. Nákladný automobil bol prestavaný na mobilnú saunu, pričom je podstatne menšia a skromnejšia ako vo Fínsku. Mnoho ľudí si však pochvaľuje mobilitu a nezávislosť, a tým možnosť urobiť si saunový večer 150 km od civilizácie. Táto sauna sa využíva často v zime, keďže sa potom môžete ochladiť priamo v snehu.

Sauna na lodi

Fínsko sa môže pochváliť aj netradičnou drevenou saunou priamo na lodi uprostred jazera. Je určená pre 8 osôb a po saunovaní sa môžete ochladiť priamo skokom do jazera. Loď je vybavená všetkým, čo ku nej patrí, vrátane kapitána.

Takto vyzerá sauna na lodi vo Fínsku:

2013-04-30 14:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: suedtirol.info, saunaship.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia